Klasszikus bécsi borjúszelet rántva - A Wiener Schnitzel eredeti receptje

Klasszikus bécsi borjúszelet rántva - A Wiener Schnitzel eredeti receptje
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha Ausztriában jársz, soha nem hagynád ki a híres bécsi szeletet? Egy-két trükkel te is tudsz olyan finom és ropogós rántott borjúhúst készíteni, mint az osztrák séfek. A legfontosabb, hogy jó vékonyra klopfold a húst, és forró zsiradékba tedd. Krumplipürével, sült krumplival, rizzsel és vegyes körettel is kiváló.

Bécsi borjúszelet rántva

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg szeletelt borjúhús
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg liszt
  • 2 tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteld fel, majd két fólia között klopfold három-négy milliméter vékonyra. Sózd és borsozd meg a hús mindkét oldalát. Rakd egy tálba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást egy villával, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a szeleteket, és a villa hátuljával nyomkodd rájuk egy kicsit a panírt.

A vajat hevítsd fel. Amikor már serceg, rakd bele a húst. Süsd oldalanként körülbelül három-három perc alatt aranybarnára. A forgatásnál légy óvatos, nehogy megsérüljön a bunda. Szedd papírtörlőre, majd itasd le róla az olajat, és citromszeletekkel tálald.

Ezt is szeretjük