Klasszikus bécsi borjúszelet rántva - A Wiener Schnitzel eredeti receptje

Klasszikus bécsi borjúszelet rántva - A Wiener Schnitzel eredeti receptje
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Ne a hajadhoz, a bőröd színéhez válassz vörös rúzst: megmutatjuk, melyik illik hozzád »

A 10 legdivatosabb frizura a 90-es évekből - Nem mindegyikre érdemes visszaemlékezni »

Ez lesz a 6 legerősebb trend ősszel: marad a kockás, és visszatér az állatminta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha Ausztriában jársz, soha nem hagynád ki a híres bécsi szeletet? Egy-két trükkel te is tudsz olyan finom és ropogós rántott borjúhúst készíteni, mint az osztrák séfek. A legfontosabb, hogy jó vékonyra klopfold a húst, és forró zsiradékba tedd. Krumplipürével, sült krumplival, rizzsel és vegyes körettel is kiváló.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg szeletelt borjúhús
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg liszt
  • 2 tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteld fel, majd két fólia között klopfold három-négy milliméter vékonyra. Sózd és borsozd meg a hús mindkét oldalát. Rakd egy tálba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást egy villával, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a szeleteket, és a villa hátuljával nyomkodd rájuk egy kicsit a panírt.

A vajat hevítsd fel. Amikor már serceg, rakd bele a húst. Süsd oldalanként körülbelül három-három perc alatt aranybarnára. A forgatásnál légy óvatos, nehogy megsérüljön a bunda. Szedd papírtörlőre, majd itasd le róla az olajat, és citromszeletekkel tálald.

Ezt is szeretjük