Isteni bazsalikomos csirkeragu

Egy tál kellemesen szaftos, illatos és omlós csirkés-bazsalikomos ragu remek ebéd lehet, akár otthon, akár az irodában.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sovány csirkemell és a zöldségek együtt olyan egytálételt alkotnak, amit nyugodtan fogyaszthatsz, nem kell aggódnod a kilók miatt, ráadásul egészséges is.

Friss, ropogós kenyérrel is fogyaszthatod, de magában is isteni, bármilyen köret felesleges hozzá.

Bazsalikomos csirkeragu

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 30 dkg vörösbab - konzerv
  • 4 db paradicsom
  • 3 dl húsleves - kockából is jó
  • 2 zellerszár
  • 1 nagyobb répa
  • 1 közepes hagyma
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • 1 evőkanálnyi sűrített paradicsom
  • 1 babérlevél
  • 1 teáskanálnyi kakukkfű
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A húst mosd át alaposan, sózd be és kockázd fel, majd tedd egy kicsit félre. A paradicsomokat szabadítsd meg a héjuktól, majd darabold fel őket, a zellerszárakat vágd minél apróbbra, ahogy a répát és a hagymát is kockázd fel. Végy elő egy mélyebb serpenyőt, amibe minden bele fog majd férni, forrósíts benne olajat, majd pirítsd meg egy kissé benne a hagymát, répát, zellerszárat, nagyjából öt perc alatt, sózd és borsozd, majd jöhet hozzájuk a paradicsom a sűrített verzióval egyetemben, a bazsalikom, a babérlevél és a feldarabolt hús is.

Keverj az egészen egyet, majd öntsd fel a húslevessel. Vedd közepesre a lángot, és időnként megkeverve hagyd együtt fortyogni az összetevőket. Nagyjából 25 perc elteltével már jó lesz a hús is, kóstold meg a biztonság kedvéért. Ha már megfelelő az állaga és az állapota is, akkor jöhet a bab - lecsöpögtetve -, keverd a raguhoz, majd öt-tíz percig főzd együtt, ha már kicsit besűrűsödik a lé, akkor tulajdonképpen kész vagy.

Húsos és húsmentes rakottas fogások

A nyári szezon a zöldségek szezonja, készítsd őket változatos formában, rakj egymásra többfélét, és bízd a sütőre a munkát!

Receptek és képek!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük