Isteni bazsalikomos csirkeragu
Egy tál kellemesen szaftos, illatos és omlós csirkés-bazsalikomos ragu remek ebéd lehet, akár otthon, akár az irodában.

- Visszatért az egyik legelőnytelenebb trend: az alacsony derekú nadrágot máig nem hevertük ki »
- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
A sovány csirkemell és a zöldségek együtt olyan egytálételt alkotnak, amit nyugodtan fogyaszthatsz, nem kell aggódnod a kilók miatt, ráadásul egészséges is.

Friss, ropogós kenyérrel is fogyaszthatod, de magában is isteni, bármilyen köret felesleges hozzá.
Bazsalikomos csirkeragu
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 30 dkg vörösbab - konzerv
- 4 db paradicsom
- 3 dl húsleves - kockából is jó
- 2 zellerszár
- 1 nagyobb répa
- 1 közepes hagyma
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 1 evőkanálnyi sűrített paradicsom
- 1 babérlevél
- 1 teáskanálnyi kakukkfű
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A húst mosd át alaposan, sózd be és kockázd fel, majd tedd egy kicsit félre. A paradicsomokat szabadítsd meg a héjuktól, majd darabold fel őket, a zellerszárakat vágd minél apróbbra, ahogy a répát és a hagymát is kockázd fel. Végy elő egy mélyebb serpenyőt, amibe minden bele fog majd férni, forrósíts benne olajat, majd pirítsd meg egy kissé benne a hagymát, répát, zellerszárat, nagyjából öt perc alatt, sózd és borsozd, majd jöhet hozzájuk a paradicsom a sűrített verzióval egyetemben, a bazsalikom, a babérlevél és a feldarabolt hús is.
Keverj az egészen egyet, majd öntsd fel a húslevessel. Vedd közepesre a lángot, és időnként megkeverve hagyd együtt fortyogni az összetevőket. Nagyjából 25 perc elteltével már jó lesz a hús is, kóstold meg a biztonság kedvéért. Ha már megfelelő az állaga és az állapota is, akkor jöhet a bab - lecsöpögtetve -, keverd a raguhoz, majd öt-tíz percig főzd együtt, ha már kicsit besűrűsödik a lé, akkor tulajdonképpen kész vagy.
Húsos és húsmentes rakottas fogások
A nyári szezon a zöldségek szezonja, készítsd őket változatos formában, rakj egymásra többfélét, és bízd a sütőre a munkát!
OLVASD EL EZT IS!

- fűszer
- gomba
Tejszínes-gombás ragu

- paprika
- csirkemell
Tésztasaláta ropogós csirkével

- csirke
- grill