Bazsalikomos, paradicsomos szószban sült csirkecombok: az utolsó falatig leszopogatod
A fűszeres, paradicsomszószos csirkecomb gyorsan átsül, és biztosan nem szárad ki.

paradicsomos-csirkecombok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A paradicsomos csirkecomb egyszerre finom, laktató fogás, a hús finom omlós. A szószt turbózhatod bármilyen zöldfűszerrel, a bazsalikom különösen jól illik bele. Ha szereted a csípőset, chilit is szórhatsz hozzá, még pikánsabb lesz.

Bazsalikomos, paradicsomos csirkecombok

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkecomb
  • 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

 A csirkecombokat mosd meg, törölgesd le róluk a nedvességet, és sózd, borsozd ízlés szerint. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg, majd rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Tedd hozzá a hámozott paradicsomot, fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel, és forrástól számítva főzd körülbelül 10 percig.

A csirkecombokat rendezd egy tűzálló edénybe, öntsd le a szósszal, és fedd le fóliával. Süsd 170 fokon körülbelül 35-40 percig. Amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg egy kicsit. Szórd meg bazsalikommal. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük