Bazsalikomos, paradicsomos szószban sült csirkecombok: az utolsó falatig leszopogatod
A fűszeres, paradicsomszószos csirkecomb gyorsan átsül, és biztosan nem szárad ki.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
A paradicsomos csirkecomb egyszerre finom, laktató fogás, a hús finom omlós. A szószt turbózhatod bármilyen zöldfűszerrel, a bazsalikom különösen jól illik bele. Ha szereted a csípőset, chilit is szórhatsz hozzá, még pikánsabb lesz.
Bazsalikomos, paradicsomos csirkecombok
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkecomb
- 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 ág bazsalikom
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, törölgesd le róluk a nedvességet, és sózd, borsozd ízlés szerint. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg, majd rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Tedd hozzá a hámozott paradicsomot, fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel, és forrástól számítva főzd körülbelül 10 percig.
A csirkecombokat rendezd egy tűzálló edénybe, öntsd le a szósszal, és fedd le fóliával. Süsd 170 fokon körülbelül 35-40 percig. Amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg egy kicsit. Szórd meg bazsalikommal.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept