Bazsalikomos, paradicsomos szószban sült csirkecombok: az utolsó falatig leszopogatod
A fűszeres, paradicsomszószos csirkecomb gyorsan átsül, és biztosan nem szárad ki.
A paradicsomos csirkecomb egyszerre finom, laktató fogás, a hús finom omlós. A szószt turbózhatod bármilyen zöldfűszerrel, a bazsalikom különösen jól illik bele. Ha szereted a csípőset, chilit is szórhatsz hozzá, még pikánsabb lesz.
Bazsalikomos, paradicsomos csirkecombok
Hozzávalók
- 70 dkg csirkecomb
- 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 ág bazsalikom
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, törölgesd le róluk a nedvességet, és sózd, borsozd ízlés szerint. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg, majd rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Tedd hozzá a hámozott paradicsomot, fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel, és forrástól számítva főzd körülbelül 10 percig.
A csirkecombokat rendezd egy tűzálló edénybe, öntsd le a szósszal, és fedd le fóliával. Süsd 170 fokon körülbelül 35-40 percig. Amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg egy kicsit. Szórd meg bazsalikommal.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció