Bazsalikomos, paradicsomos szószban sült csirkecombok: az utolsó falatig leszopogatod
A fűszeres, paradicsomszószos csirkecomb gyorsan átsül, és biztosan nem szárad ki.
A paradicsomos csirkecomb egyszerre finom, laktató fogás, a hús finom omlós. A szószt turbózhatod bármilyen zöldfűszerrel, a bazsalikom különösen jól illik bele. Ha szereted a csípőset, chilit is szórhatsz hozzá, még pikánsabb lesz.
Bazsalikomos, paradicsomos csirkecombok
Hozzávalók
- 70 dkg csirkecomb
- 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 ág bazsalikom
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, törölgesd le róluk a nedvességet, és sózd, borsozd ízlés szerint. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg, majd rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Tedd hozzá a hámozott paradicsomot, fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel, és forrástól számítva főzd körülbelül 10 percig.
A csirkecombokat rendezd egy tűzálló edénybe, öntsd le a szósszal, és fedd le fóliával. Süsd 170 fokon körülbelül 35-40 percig. Amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg egy kicsit. Szórd meg bazsalikommal.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció