Tálban sült, barackos, áfonyás pite: a cobbler könnyen és gyorsan készül

A cobbler a világ egyik legegyszerűbb és legfinomabb gyümölcsös pitéje. A vastag őszibarackos, áfonyás rétegre édes, omlós tészta kerül.

Barackos, áfonyás cobbler
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nyár, akkor piteszezon! A hagyományos változatok mellett próbáld ki az amerikaiak nagy kedvencét, a cobblert is. Az aranybarna ropogós tészta alatt édes, ragacsos gyümölcsös réteg bújik meg. Friss barackkal és áfonyával ellenállhatatlan, ám az év bármely időszakában elkészítheted befőttből vagy mirelit gyümölcsből.

Barackos, áfonyás cobbler

Hozzávalók

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A gyümölcsös réteghez

  • 80 dkg őszibarack
  • 20 dkg áfonya
  • 5 dkg cukor
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket alaposan mosd meg, a barackot darabold négy részre. Forgasd össze az áfonyával, a keményítővel, a fahéjjal és a kétféle cukorral.

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sóval, a cukorral és a sütőporral. Add hozzá a kockákra vágott vajat, és gyorsan morzsold össze. Öntsd hozzá a tejszínt, tedd hozzá a tojást, és dolgozd össze. Rugalmas tésztát kell kapnod. 
 

Egy közepes tepsit vagy piteformát alaposan kenj ki vajjal, és rendezd el benne a gyümölcsös keveréket. A tésztából formázz egyforma nagyságú gombócokat, és ezeket helyezd a gyümölcsös rétegre. Nem baj, ha maradnak köztük kisebb hézagok, mert a tészta sütés közben kicsit megnő. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 40 perc alatt süsd szép pirosra.
Próbáld ki a morzsasütit is, a cseresznyés változatnak sem lehet ellenállni. 

Ezt is szeretjük