Tálban sült, barackos, áfonyás pite: a cobbler könnyen és gyorsan készül
A cobbler a világ egyik legegyszerűbb és legfinomabb gyümölcsös pitéje. A vastag őszibarackos, áfonyás rétegre édes, omlós tészta kerül.

- A Stranger Things 20 éves színésznőjét így nem láthattad a sorozatban: Sadie Sink dögös, nőies ruhákra váltott »
- Az 52 éves Naomi Campbell piszkosul szexi, pedig csak a lábát villantja meg: ez lesz az őszi divat »
- Kaia Gerber az út szélén vett habfürdőt: bolondos divatfotókkal készül az őszre a spanyol márka »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak az OTP-s csalók
Ha nyár, akkor piteszezon! A hagyományos változatok mellett próbáld ki az amerikaiak nagy kedvencét, a cobblert is. Az aranybarna ropogós tészta alatt édes, ragacsos gyümölcsös réteg bújik meg. Friss barackkal és áfonyával ellenállhatatlan, ám az év bármely időszakában elkészítheted befőttből vagy mirelit gyümölcsből.
Barackos, áfonyás cobbler
Hozzávalók
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1.5 dl tejszín
- 1 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
A gyümölcsös réteghez
- 80 dkg őszibarack
- 20 dkg áfonya
- 5 dkg cukor
- 1 evőkanál keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A gyümölcsöket alaposan mosd meg, a barackot darabold négy részre. Forgasd össze az áfonyával, a keményítővel, a fahéjjal és a kétféle cukorral.
A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sóval, a cukorral és a sütőporral. Add hozzá a kockákra vágott vajat, és gyorsan morzsold össze. Öntsd hozzá a tejszínt, tedd hozzá a tojást, és dolgozd össze. Rugalmas tésztát kell kapnod.
Egy közepes tepsit vagy piteformát alaposan kenj ki vajjal, és rendezd el benne a gyümölcsös keveréket. A tésztából formázz egyforma nagyságú gombócokat, és ezeket helyezd a gyümölcsös rétegre. Nem baj, ha maradnak köztük kisebb hézagok, mert a tészta sütés közben kicsit megnő. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 40 perc alatt süsd szép pirosra.
Próbáld ki a morzsasütit is, a cseresznyés változatnak sem lehet ellenállni.
Még több recept