Banánnal töltött, csodás palacsinta - A kakaós tésztától még finomabb

Banánnal töltött, csodás palacsinta - A kakaós tésztától még finomabb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csábítóbb és érdekesebb lesz a palacsinta, ha a tésztájába kakaót is keversz. A banán pedig még ellenállhatatlanabbá teszi az amúgy is nagyon népszerű édességet. Ha már unod a szokványos receptet, akkor ezt próbáld ki!

Banánnal töltött palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 tojás
  • 1 citrom
  • fél dl olaj
  • csipet só

Töltelékhez

  • 5 banán
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához keverd össze a tojásokat a tejjel, az ásványvízzel és a csipet sóval. Szi­táld bele a kakaóporral vegyített lisztet, végül öntsd hozzá az olajat. Alaposan dolgozd össze. Ha a tészta csomómentes, pihentes­d 30 percig. Vékonyan kenj ki egy serpenyőt olajjal, forrósítsd fel, majd egyesével süsd ki a palacsintákat. A forgatásnál légy óvatos.

A banánokat vágd fel tetszőleges nagyságú darabokra, és locsold meg kevés citromlével. Rakd a palacsintákra, tekerd fel, és sorakoztasd egy nagyobb tányérra vagy tálra. A tetejére csorgass csokiöntetet, vagy tejszínhabbal is feldobhatod.

Ezt is szeretjük