Banánnal töltött, csodás palacsinta - A kakaós tésztától még finomabb
Csábítóbb és érdekesebb lesz a palacsinta, ha a tésztájába kakaót is keversz. A banán pedig még ellenállhatatlanabbá teszi az amúgy is nagyon népszerű édességet. Ha már unod a szokványos receptet, akkor ezt próbáld ki!
Banánnal töltött palacsinta
Hozzávalók 12 darabhoz
Tésztához
- 20 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 2 tojás
- 1 citrom
- fél dl olaj
- csipet só
Töltelékhez
- 5 banán
Elkészítés:
A tésztához keverd össze a tojásokat a tejjel, az ásványvízzel és a csipet sóval. Szitáld bele a kakaóporral vegyített lisztet, végül öntsd hozzá az olajat. Alaposan dolgozd össze. Ha a tészta csomómentes, pihentesd 30 percig. Vékonyan kenj ki egy serpenyőt olajjal, forrósítsd fel, majd egyesével süsd ki a palacsintákat. A forgatásnál légy óvatos.
A banánokat vágd fel tetszőleges nagyságú darabokra, és locsold meg kevés citromlével. Rakd a palacsintákra, tekerd fel, és sorakoztasd egy nagyobb tányérra vagy tálra. A tetejére csorgass csokiöntetet, vagy tejszínhabbal is feldobhatod.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept