Banánnal töltött, csodás palacsinta - A kakaós tésztától még finomabb

Banánnal töltött, csodás palacsinta - A kakaós tésztától még finomabb
Ez is érdekelhet

Egyre népszerűbb Magyarországon a biztonságos látásjavító lézerkezelés: gyors és fájdalommentes (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Ezt a trükköt vesd be a cipőfűzővel: megváltozik tőle az egész szetted »

Bőrpuhító, házi fürdőgolyó tejporból: a kényeztető fürdő legfontosabb kelléke »

Hogyan viseld a leggings-t, hogy sikkes legyen? 6 divatos szettet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csábítóbb és érdekesebb lesz a palacsinta, ha a tésztájába kakaót is keversz. A banán pedig még ellenállhatatlanabbá teszi az amúgy is nagyon népszerű édességet. Ha már unod a szokványos receptet, akkor ezt próbáld ki!

Banánnal töltött palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 tojás
  • 1 citrom
  • fél dl olaj
  • csipet só

Töltelékhez

  • 5 banán
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához keverd össze a tojásokat a tejjel, az ásványvízzel és a csipet sóval. Szi­táld bele a kakaóporral vegyített lisztet, végül öntsd hozzá az olajat. Alaposan dolgozd össze. Ha a tészta csomómentes, pihentes­d 30 percig. Vékonyan kenj ki egy serpenyőt olajjal, forrósítsd fel, majd egyesével süsd ki a palacsintákat. A forgatásnál légy óvatos.

A banánokat vágd fel tetszőleges nagyságú darabokra, és locsold meg kevés citromlével. Rakd a palacsintákra, tekerd fel, és sorakoztasd egy nagyobb tányérra vagy tálra. A tetejére csorgass csokiöntetet, vagy tejszínhabbal is feldobhatod.

Ezt is szeretjük