Így készül az eredeti sörperec

Ez a bajorok receptje

A bajor perec remek sörkorcsolya, de persze nem csak sör mellé ehetitek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az eredeti bajor perecet előbb főzni kell, majd sütni. Ha igazán jól sikerül, akkor kívül ropogós, belül viszont nagyon puha. A só mellett szezámmagot, sajtot és tökmagot is szórhatsz rá.

Bajor perec

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl langyos víz
  • 3 dkg vaj
  • 25 g friss élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 4 evőkanál durva só a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a meleg vizet egy nagy tálba, morzsold bele az élesztőt, majd add hozzá a puha vajat, a sót, és jól dolgozd össze. Dagaszthatod kézzel vagy géppel is. Ha a tészta rugalmas, fényes és sima, rakd lisztezett felületre, oszd nyolc egyforma részre. Sodorj körülbelül 50 centis rudakat, és formázd őket perecekké. Takard le, és hagyd 15 percig pihenni, ezalatt tovább nőnek.

Tégy fel 1 liter vizet forrni, keverd bele a szódabikarbónát. Mártsd meg benne a pereceket körülbelül 30 másodpercre. Egy merőkanállal vagy eldobható kesztyűvel szedd ki őket. Egy tepsit enyhén vajazz ki, rakd bele a pereceket, hintsd meg durva sóval, majd pihentesd még 20-30 percig. Utána tedd a 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20 perc alatt szép pirosra. 

15857695 0b3015e7e22d0c2546ac068c46a1539a wm

Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?

Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük