A legfinomabb bácskai rizses hús
Tökéletes hétvégi egytálétel
A szaftos húsok kedvelői biztos, hogy csillagos ötöst adnak erre a bácskai rizses húsra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyanyáink még szerb rizses húsként emlegették, aztán a múlt század közepén bácskaira keresztelték a lecsós, fűszeres fogást. Készítheted sertéscombból, lapockából és tarjából is. Akkor az igazi, ha a rizs teljesen magába szívja a szaftot.

Bácskai rizses hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 30 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 paprika
  • 3 paradicsom
  • bors
  • pirospaprika
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A húst tisztítsd meg, vágd fel 2x2 centis kockákra. A hagymát hámozd meg, aprítsd fel. A paprikát és a paradicsomot szeld fel. Zsiradékon pirítsd meg a hagymát, majd húzd le az edényt a tűzről, és dobd rá a pirospaprikát. Tedd bele a húst is, és pirítsd meg. Utána sózd, borsozd ízlés szerint, majd add hozzá a paprikát és a paradicsomot. Időközben a hús és a paradicsom is levet ereszt, de ha az elfő, pótold.

Fedd le, és ha már majdnem puha a sertés, rakd hozzá a megmosott, lecsöpögtetett rizst. Keverd jól össze. Öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepjen mindent, és lefedve párold készre körülbelül 20 perc alatt. Akkor jó, ha a rizs is puha. Utána még hagyd kicsit a melegen, vagy néhány percre a sütőbe is beteheted.

Ezt is szeretjük