Jobb, mint a ropi: baconös, csavart stangli villámgyorsan
Ha a szokásos sós, sajtos partifalatok helyett újdonságra vágysz, a baconös stanglit próbáld ki!

Jobb, mint a ropi: baconös, csavart stangli villámgyorsan
Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

Nyár, vidék – szeretem! (x)

beauty and style

A házi kence, ami egy éjszaka alatt rendbe teszi a száraz, fakó hajat »

Ez a nő olyasmit művel egy kis gyantával, amire nincsenek szavak »

12 apró trükk utazáshoz, amivel kétszer annyi holmi fér a bőröndbe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Érdemes kísérletezni: a sós, sajtos, csavart ropik baconnel még vonzóbbak lesznek. Ha nincs sok időd, válaszd alapanyagnak a sokszor bizonyított, kész leveles tésztát. Mindössze négy hozzávalóra és alig több mint fél órára van szükséged, és máris ropogtathatod a stanglit.

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg sajt
  • 1 db tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát terítsd ki. Ha fagyasztott, akkor szobahőmérsékleten engedd fel, szükség esetén nyújtsd ki lisztezett felületen fél centi vastagra. A baconszeleteket helyezd egymás mellé a leveles tésztára, és szórd meg reszelt sajttal. Derelyevágóval vagy éles késsel vágd fel a tésztát körülbelül két centi vastag csíkokra, majd mindegyiket csavard meg.
 

Rendezd a baconös rudakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend le felvert tojássárgájával, és told előmelegített sütőbe. Süsd aranybarnára 200 fokon, 20-25 perc alatt. Hagyd a tésztát a sütőben kihűlni, utána szedd csak ki, mert a baconös rudak melegen nagyon könnyen törnek.

Ezt is szeretjük