Jobb, mint a ropi: baconös, csavart stangli villámgyorsan
Ha a szokásos sós, sajtos partifalatok helyett újdonságra vágysz, a baconös stanglit próbáld ki!

Jobb, mint a ropi: baconös, csavart stangli villámgyorsan
beauty and style
Top olvasott cikkek

Érdemes kísérletezni: a sós, sajtos, csavart ropik baconnel még vonzóbbak lesznek. Ha nincs sok időd, válaszd alapanyagnak a sokszor bizonyított, kész leveles tésztát. Mindössze négy hozzávalóra és alig több mint fél órára van szükséged, és máris ropogtathatod a stanglit.

Baconös stangli

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg sajt
  • 1 db tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát terítsd ki. Ha fagyasztott, akkor szobahőmérsékleten engedd fel, szükség esetén nyújtsd ki lisztezett felületen fél centi vastagra. A baconszeleteket helyezd egymás mellé a leveles tésztára, és szórd meg reszelt sajttal. Derelyevágóval vagy éles késsel vágd fel a tésztát körülbelül két centi vastag csíkokra, majd mindegyiket csavard meg.
 

Rendezd a baconös rudakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend le felvert tojássárgájával, és told előmelegített sütőbe. Süsd aranybarnára 200 fokon, 20-25 perc alatt. Hagyd a tésztát a sütőben kihűlni, utána szedd csak ki, mert a baconös rudak melegen nagyon könnyen törnek.

Ezt is szeretjük