Egyszerű baconös-sajtos tészta kevés munkával: selymes besamellel, többféle sajttal
A baconös-sajtos tészta igazi mentőötlet akkor, ha nincs sok időd főzni, mégis isteni ebédet vagy vacsorát tennél az asztalra.
A bacon, a tészta és a sajt az egyik leghatásosabb kombináció, amit kedvedre variálhatsz. Elkészítheted akár többféle, a hűtőben maradt kisebb sajtdarabból is. A besamelnek köszönhetően a tészta finom krémes, a tetejére kerülő bacon pedig ropogós. Készítsd lassú felszívódású tésztával, akkor hosszabb időre eltelít.
Baconös-sajtos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg makaróni
- 15 dkg sajt
- 10 dkg szeletelt bacon a tetejére
- 4 dl tej
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 3 szál újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál vaj
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd amikor lobog, dobd bele a makarónit. Főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény állagú, szűrd le, és csepegtesd le. A bacont pirítsd meg.
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd rakd bele a zúzott fokhagymát, és süsd két percig. Öntsd fel a tejjel, keverd hozzá a lisztet, és főzd addig, amíg besűrűsödik. Közben szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, aprított újhagymával és petrezselyemmel, majd keverd hozzá a reszelt sajtot. Amikor elolvad, forgasd hozzá a tésztát. Kicsit süsd össze. Tálaláskor az adagok tetejére helyezd a ropogós baconszeleteket.
Darált hússal is tartalmasabbá teheted az egyszerű sajtos tésztát!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept