Egyszerű baconös-sajtos tészta kevés munkával: selymes besamellel, többféle sajttal

A baconös-sajtos tészta igazi mentőötlet akkor, ha nincs sok időd főzni, mégis isteni ebédet vagy vacsorát tennél az asztalra.

baconos-sajtos-teszta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bacon, a tészta és a sajt az egyik leghatásosabb kombináció, amit kedvedre variálhatsz. Elkészítheted akár többféle, a hűtőben maradt kisebb sajtdarabból is. A besamelnek köszönhetően a tészta finom krémes, a tetejére kerülő bacon pedig ropogós. Készítsd lassú felszívódású tésztával, akkor hosszabb időre eltelít.

Baconös-sajtos tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg makaróni
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg szeletelt bacon a tetejére
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 3 szál újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, majd amikor lobog, dobd bele a makarónit. Főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény állagú, szűrd le, és csepegtesd le. A bacont pirítsd meg. 

 

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd rakd bele a zúzott fokhagymát, és süsd két percig. Öntsd fel a tejjel, keverd hozzá a lisztet, és főzd addig, amíg besűrűsödik. Közben szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, aprított újhagymával és petrezselyemmel, majd keverd hozzá a reszelt sajtot. Amikor elolvad, forgasd hozzá a tésztát. Kicsit süsd össze. Tálaláskor az adagok tetejére helyezd a ropogós baconszeleteket.

Darált hússal is tartalmasabbá teheted az egyszerű sajtos tésztát!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük