Extra krémes sajtos tészta háromféle sajtból: hús nélkül is jóllaksz tőle
A krémes háromsajtos tészta annyira laktató, hogy már egy tányér teljesen eltelít belőle.

haromsajtos teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krémes fogások szerelmesei imádni fogják a háromsajtos tésztát, amelynek a karakterét a különböző típusok mennyei harmóniája adja meg. Ebbe a változatba gorgonzola, trappista és mozzarella kerül, de egy kevés füstölt sajt is nagyon jól áll neki. Miután összedobtad, told a sütőbe, hogy roppanós kéreg piruljon a tetejére.

Háromsajtos tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg száraztészta
  • 20 dkg gorgonzola
  • 20 dkg trappista sajt
  • 10 dkg mozzarella
  • 4 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 mokkáskanál szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson olvasható módon. Ha kész, szűrd le és tedd félre. 

A mozzarellát és a trappista sajtot reszeld le és keverd össze. A tejszínt öntsd egy kisebb lábosba, morzsold bele a gorgonzolát, add hozzá a reszelt sajtos keverék kétharmadát, nyomj bele fokhagymát, fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval, és forrald össze. Amikor a sajt elolvadt benne, húzd le a tűzről.

A főtt tésztát helyezd egy tepsibe, forgasd hozzá a tejszínes öntetet, szórd meg a tetejét a kimaradt reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd még tíz percig, amíg szép, ropogós kérge keletkezik.

A karakteres ízű gorgonzola sajt egy vitamindús téli salátát is feldob.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük