Teljes kiőrlésű házi tészta: így lesz ruganyos és harapni való

Házilag is elkészítheted a teljes kiőrlésű tésztát, így nemcsak finomabb lesz, mint a bolti, de olcsóbb is.

teljes kiorlesu teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A teljes kiőrlésű házi tésztát nagyon hasonlóan kell készíteni, mint a hagyományos változatot, de itt fehér liszt helyett teljes kiőrlésűt használj. A kétféle lisztet akár vegyítheted is, így nem lesz olyan intenzív az íze, de az értékes rostok így is megmaradnak benne.

Teljes kiőrlésű házi tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg teljes kiőrlésű liszt (egy része fehér liszttel helyettesíthető)
  • 4 tojás
  • 2 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és sózd meg. A közepébe az ujjaiddal vájj mélyedést, ebbe üsd a tojásokat. Először morzsold össze a liszttel, majd gyúrj belőle egyenletes, sima tésztát. Letakarva pihentesd legalább fél órát.

A pihentetési idő végeztével lisztezett deszkán nyújtsd egészen vékonyra. Ezt megteheted géppel, de egyszerű nyújtófával is menni fog. A kinyújtott, vékony tésztát terítsd tiszta terítőre, konyharuhára, és hagyd szikkadni legalább fél órát. Amikor a felszíne már nem ragacsos, tedd vissza a deszkára, és vágd metéltre vagy kockára attól függően, mit szeretnél készíteni belőle.

A levágott tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. A főzési ideje rövidebb lesz, mint a száraztésztáé: miután feljött a víz felszínére, egy-két perc múlva készen van. Ekkor szűrd le. A lábosban hevíts kevés olajat, és ezen forgasd át a tésztát.

Tálald tetszőleges feltéttel: krumplival, túróval, mákkal, dióval vagy grízzel.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük