Ropogós baconös csigák leveles tésztából: egy egyszerű módszerrel még finomabbak lesznek

Ha a leveles tésztát baconnel töltöd meg, pillanatok alatt kész a vendégváró sós ropogtatnivaló.

Baconös leveles csiga

Csodás finomságokat dobhatsz össze egy csomag leveles tészta segítségével: most próbáld ki úgy, hogy baconszeleteket rejtesz a tésztába! A letekert lapot először kend meg majonézes-ketchupos alappal, amelyhez nagyon jól megy a provence-i fűszerkeverék. A töltelék egy kis borsot elbír, de sót ne adj hozzá, ugyanis a bacon már önmagában is elég sós.

Baconös leveles csiga

Hozzávalók 4 személyre

  • 12 szelet bacon
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
  • frissen őrölt bors
  • 1 tojássárgája a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A majonézt, a ketchupot és a fűszerkeveréket vegyítsd el egy kisebb tálban. Egy gáztepsit enyhén vizezz be. Fedd be sütőpapírral, és terítsd rá szintén papírral a leveles tésztát. Kenőtoll segítségével oszd el rajta a majonézes keveréket, majd fedd be a szorosan egymás mellé rakott baconszeletekkel. Szórj rá frissen őrölt borsot, és a hosszabbik oldalánál fogva csavard fel. Vágd csigákra, és sorakoztasd fel őket a tepsiben. A tetejüket kend meg felvert tojássárgájával, és 200 fokos sütőben 15 perc alatt süsd a csigákat pirosra.

A bacon a sült zöldségeket is jól egészíti ki: kelbimbóval együtt sütve zseniális.

Krémes, tejszínnel sült kelbimbó: ropogós bacon dobja fel

Gyerekjáték a sajtos-tejszínes kelbimbó elkészítése, bátran állj neki kezdőként is, és egy krémes, tartalmas köret lesz a jutalmad.

Elolvasom

Kép: NelliSyr / Getty Images

Ezt is szeretjük