Házi káposztás tészta baconnel: ilyen a cvekedli feltuningolva
A hagyományos káposztás tészta egyáltalán nem bonyolult, baconnel viszont igazán extrává teheted.

- Tükörsima, egyenes frizura károsodás nélkül: ezeket az alapszabályokat tartsd be hajvasaláskor »
- Nőies karcsúsító tippek a gyönyörű modelltől: így érdemes öltözni, ha nem ívelt, hanem egyenes a derékvonal »
- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A magyar tésztaspecialitást, a cvekedlit sokan édesen szeretik, mások sósan, sok borssal. Ha az alaprecepten változtatnál, próbáld ki baconnel megbolondítva! Jó ötlet akár hétköznapokra is, hisz egyszerűen elkészíthető. Bár általában kockatészta az alap, a farfalle is remek lehet hozzá. Felmelegítve is nagyon ízletes.
Baconös-káposztás tészta
Hozzávalók
- 50 dkg tészta
- 15 dkg bacon
- 1 fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál aprított snidling
- 1 teáskanál kömény
- só
- bors
Elkészítés:
Egy nagyobb fazékban forralj vizet, dobj hozzá sót, és amikor lobog, rakd bele a tésztát. Főzd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le.
A káposzta külső leveleit távolítsd el, szeld négy részre, gyaluld le vagy vágd össze ízlés szerint, sózd be, és hagyd állni körülbelül 20 percig. Pihentetés után nyomkodd ki, hogy több levet már ne eresszen. A hagymát pucold meg, és aprítsd fel.
A feldarabolt bacont kevés olajon pirítsd meg, majd szedd ki a szalonnadarabokat, és dinszteld meg rajta a hagymát. Dobd rá a káposztát, párold meg, közben fűszerezd borssal, köménnyel. Amikor kicsit összeesik, önts hozzá kevés vizet, és párold 15-20 percig. Ha puha, keverd hozzá a tésztát, forgasd össze, majd szórd a tetejére a bacont és az aprított snidlinget.
A káposzta lepénybe is kiváló, olcsó, laktató és tartalmas étel.
Még több recept