Házi káposztás tészta baconnel: ilyen a cvekedli feltuningolva
A hagyományos káposztás tészta egyáltalán nem bonyolult, baconnel viszont igazán extrává teheted.

baconos-kaposztas-teszta-recept
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Méregtelenítő vitaminbomba turmix téli lehangoltság ellen: olyan krémes, hogy megáll benne a kanál »

A Gucci menő időutazása minden elmaradt buliért kárpótol: végre egy vicces reklám »

Nem kell sok ahhoz, hogy télen is ragyogjon a bőr: finom illatú testápoló csomagot teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A magyar tésztaspecialitást, a cvekedlit sokan édesen szeretik, mások sósan, sok borssal. Ha az alaprecepten változtatnál, próbáld ki baconnel megbolondítva! Jó ötlet akár hétköznapokra is, hisz egyszerűen elkészíthető. Bár általában kockatészta az alap, a farfalle is remek lehet hozzá. Felmelegítve is nagyon ízletes. 

Baconös-káposztás tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 15 dkg bacon
  • 1 fej káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál aprított snidling
  • 1 teáskanál kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékban forralj vizet, dobj hozzá sót, és amikor lobog, rakd bele a tésztát. Főzd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le.
A káposzta külső leveleit távolítsd el, szeld négy részre, gyaluld le vagy vágd össze ízlés szerint, sózd be, és hagyd állni körülbelül 20 percig. Pihentetés után nyomkodd ki, hogy több levet már ne eresszen. A hagymát pucold meg, és aprítsd fel.


A feldarabolt bacont kevés olajon pirítsd meg, majd szedd ki a szalonnadarabokat, és dinszteld meg rajta a hagymát. Dobd rá a káposztát, párold meg, közben fűszerezd borssal, köménnyel. Amikor kicsit összeesik, önts hozzá kevés vizet, és párold 15-20 percig. Ha puha, keverd hozzá a tésztát, forgasd össze, majd szórd a tetejére a bacont és az aprított snidlinget. 
A káposzta lepénybe is kiváló, olcsó, laktató és tartalmas étel. 

Ezt is szeretjük