Baconben sült csirkemell ínyenc sajtmártással: puha és szaftos
A fűszeres, puha csirkemell selymes sajtszósszal, ropogósra sült baconnel kiegészítve ínycsiklandó főétel.

csirkemell-sajtmartassal
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Mattítja a zsíros bőrt, lassítja a bőröregedést: a bambuszpor sokféleképpen használható »

Beatrice hercegnő stílusérzéke lassan Katalinéval vetekszik: nőies szettjei figyelemre méltóak »

Beindítja az anyagcserét, és feltölt energiával: napindító smoothie citrommal és kurkumával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkemell és a bacon vitathatatlanul az egyik legjobb kombináció. Csupán arra kell odafigyelni, hogy ne száradjon ki a hús. Ha nem nagy lángon, fedő alatt puhítod, ezzel sem lehet gond. A krémes, tejszínes többsajt-mártással fokozhatod még az ízorgiát. Krumplipürével, rizzsel és salátával tálalva egyaránt fenséges.

Baconös csirkemell sajtmártással

Hozzávalók:

A húshoz

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg szeletelt bacon szalonna
  • őrölt rozmaring
  • bors
  • fokhagymapor
  • olaj

A szószhoz

  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket mosd meg, majd hosszában vágd ketté. Szórd egy tálba a sót, a borsot, a rozmaringot és a fokhagymaport, keverd össze, majd dörzsöld be alaposan a húsokat. Tekerd rá a baconszeleteket. Fogj egy serpenyőt, és forrósíts fel benne kevés olajat. Pirítsd meg a húsok minden oldalát, majd önts alá fél deci vizet. Vedd lejjebb a lángot, és fedő alatt párold puhára a csirkemelleket körülbelül 20 perc alatt úgy, hogy egyszer-kétszer átforgatod. 
 

A sajtmártáshoz olvaszd meg a vajat egy lábosban, szórd rá a lisztet, és kevergesd addig, amíg elkezd pirulni. Vigyázz, nehogy megégjen. Fokozatosan, állandóan kevergetve öntsd hozzá a tejet, majd mehet hozzá a tejszín is. Alacsony lángon forrald össze. Ha besűrűsödik, húzd le a tűzről, és tedd hozzá a reszelt sajtokat. Szórj bele egy kis szerecsendiót, és ízlés szerint sózd, borsozd, majd takaréklángon kavargasd egy-két percig, amíg a sajt teljesen felolvad. A hússal együtt kínáld. 
A csirkemellet őszibarackkal és mézzel is sütheted. Néhány fűszer még izgalmasabbá teszi. 

Ezt is szeretjük