Baconbe tekert, aszalt szilvával töltött pulykamell: ünnepi főfogás csupán 15 perc munkával

A töltött káposzta és a rántott hal mellett bátran készíts kívül ropogós, belül puha, baconös, aszalt szilvás pulykamellet karácsonyra!

aszalt-szilvas-pulykamell
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az édes és a sós ízek találkozása ezúttal is csodás. A pulykamell könnyen variálható, fűszerezhető alapanyag, töltve, sütve is nagyon ízletes. Kifejezetten illik hozzá a bacon és a szilva. A tekercs felszeletelve hidegen-melegen is finom. Bármilyen krumplival, sült zöldségekkel kínálhatod.

Baconös, aszalt szilvás pulykamell

Hozzávalók

  • 1 kg pulykamell
  • 30 dkg aszalt szilva
  • 20 dkg bacon
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 dl vörösbor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt szilvát rakd egy tálba, és öntsd fel annyi borral, hogy ellepje a gyümölcsöket. A pulykamellet szeleteld fel, vékonyan klopfold ki, és sózd, borsozd. Egy csomagnyi szeletelt bacont rakj egy alufóliára, és helyezd rá úgy a szeleteket, hogy kicsit fedjék egymást. Középre végig szórj reszelt sajtot, rakd rá a lecsepegtetett szilvát, és csavard fel.

Tedd a hústekercset zsiradékkal kikent tepsibe, locsolj alá kevés vizet, és fóliázd le. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 50-60 perc alatt. Közben locsolgasd a tekercset, ha szükséges, a végén pirítsd meg.
Töltött káposzta is gyakran készül karácsonyra. Füstölt hússal, sok tejföllel az igazi.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük