Zamatos, puha libamáj baconös bundában sütve - Igazi csúcsfogás
A baconben sült libamáj valódi különlegesség. Ne csak étteremben válaszd, süsd otthon is tökéletesre.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha fűszeres, baconben sült libamájat kínálsz, mindenki elégedetten áll majd fel ebéd vagy vacsora végeztével az asztaltól. Ahhoz, hogy kísérletezgess, az alapanyag túlságosan drága. Tarts be néhány egyszerű szabályt, és krémesen finom végeredményt kapsz. Köret nélkül, kenyérrel is kiváló.

Baconben sült libamáj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg libamáj
  • 8 szelet bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A májat mosd meg. Vágd le róla a hártyát, az ereket, ha van rajta, akkor a zöld, epés részt is. Ha szeretnéd, hogy szép, világos színűre süljön, akkor körülbelül egy órával a sütés előtt áztasd be tejbe vagy hideg vízbe. Vágd hat-nyolc részre, majd ízlés szerint sózd, borsozd. A fokhagymát törd át fokhagymanyomón, és kend meg vele a szeleteket. Tekerd baconbe, és óvatosan tűzd meg hústűvel vagy fogpiszkálóval.

A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Tedd rá a májat, és süsd pirosra. Ezután rakd őket egy tűzálló edénybe, és előmelegített sütőben, 200 fokon még körülbelül 15 percig süsd attól függően, hogy mennyire szeretnéd puhára készíteni.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük