Baconben sült, fűszeres halfilé villámgyorsan: így egyáltalán nem szárad ki a hús
Így tényleg isteni a hal! A bacon ropogósra sül, belül pedig fantasztikusan puha, omlós lesz.
A magyarok nagyon kevés halat fogyasztanak, pedig fehérjében gazdag, és sok hasznos ásványi anyagot tartalmaz. Változatosan elkészítheted, próbáld ki baconbe tekerve is! A szalonnától még finomabb lesz a hal, és nem szárad ki sütés közben.
Baconben sült halfilé
Hozzávalók
- 4 szelet halfilé
- 20 dkg bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- citromlé
Elkészítés:
Amennyiben szükséges, a halat olvaszd ki, majd mosd le, törölgesd jó szárazra. Az olajat keverd össze néhány csepp citromlével, sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Csavard a szeleteket baconbe. Rendezd a halakat kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Közben a szeleteket forgasd át, hogy egyformán piruljanak.
A halat megsütheted serpenyőben, kevés olajon. A szeletek oldalanként körülbelül öt-hét perc alatt sülnek meg.
A sült pisztráng ropogósra sütve, zöldfűszerekkel egyszerű és fenséges étel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció