Baconbe göngyölt pulykafalatok
Az egyszerű pulykamellet öltöztesd baconköntösbe, és süsd ropogósra! Az omlós hús és a pikáns szalonna remek kettős.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pulykamellet ugyanolyan könnyű elkészíteni, mint a csirkét, így, ha szereted a szárazabb húsokat, akkor ez a recept az egyik kedvenced lesz. Bújtasd a húsfalatokat baconbe, és süsd ki! Salátával vagy krumplipürével igazán remek vacsora lesz belőle, mely ráadásul hamar elkészül.

Hidd el, még a párod is odáig lesz érte, akkor is, ha inkább a zsírosabb, férfiasabb ételeket részesíti előnyben.

Baconbe göngyölt pulykafalatok

Hozzávalók:

  • 3 szelet pulykamell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag bacon
  • olajbogyó
  • friss rozmaring

A pulykamelleket mosd meg alaposan, töröld szárazra egy papírtörlő segítségével, majd vágd őket kisebb darabokra. A fokhagymát hámozd meg, és szedd cikkekre. A húsba vágj nyílásokat, és töltsd meg az olajbogyódarabokkal és a apróra vágott fokhagymával.

Fektess egy-egy rozmaringágat a hússzeletekre, majd spirál alakban tekerd bele a baconbe a húst. Rögzítsd hústűvel a bacont, majd felhevített olajba tedd bele. Fedd le egy fedővel a tetejét. Sütés közben folyamatosan forgasd, hogy mindenhol alaposan átsüljön.

Ezt is szeretjük