Ropogósra sült, baconbe tekert kelbimbó: mézes-mustáros páccal még jobb
Senki nem fog panaszkodni, ha ínyenc, baconbe tekert kelbimbót teszel az asztalra. Izgalmas köret és vacsora is lehet.

Ezzel a fogással bárkivel megszerettetheted a kelbimbót. Az apró zöldség tele van vitaminnal, egyszerűen és változatosan elkészíthető. A mézes-mustáros pác különösen jól megy hozzá. A kelbimbó a sütőben kissé édeskéssé válik.
Baconbe tekert kelbimbó
Hozzávalók
- 40 dkg kelbimbó
- 25 dkg bacon
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál méz
- 1.5 evőkanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A kelbimbót mosd meg, és papírtörlővel óvatosan törölgesd szárazra. Az öntethez egy kis tálban keverd össze a mustárt, a mézet, az olívaolajat, a sót és a borsot. Öntsd a kelbimbóra, és tekerd mindegyiket egy kisebb szelet baconbe.
Rendezd a zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe, a maradék öntetet csorgasd a kelbimbókra. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20-25 percig. Amikor kívül ropogós, belül puha, kiveheted a sütőből, és melegen tálald!
A roppanós brokkoli is nagyon egészséges, ráadásul illik hozzá a sajtszósz is.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció