Baconbe csavart, fűszeres, sült halfilé: ennél ne süsd több ideig

Baconbe tekerve ízletesebb lesz a sült hal, és nem szárad ki. Zöldségkörettel könnyű ebéd lehet.

Baconbe csavart halfilé
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A halat sokan ízetlennek tartják, és azért nem fogyasztják gyakrabban, de egy kis trükkel könnyen meg lehet szerettetni bárkivel. A bacon segít, hogy a hal ne száradjon ki, de a sózással a szalonna sótartalma miatt légy óvatos! Érdemes hozzá tartármártást vagy más ízletes szószt kínálni.

Baconbe csavart halfilé

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg halfilé
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a hal bőrét nyúzd le, alaposan tisztítsd meg, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Nézd át alaposan, ha maradt benne szálka, távolítsd el. Vágd fel tetszőleges nagyságú szeletekre. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal. Tekerd a szeleteket baconbe, és tűzd meg fogvájóval vagy hústűvel. Rendezd a halat kevés zsiradékkal kikent tűzálló tálba, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Kevés olajban, serpenyőben is elkészítheted, körülbelül 10-12 perc alatt sül meg. Közben többször forgasd meg. Amikor a bacon megpirul, kiveheted.

Az egyszerű rántott halat is elkészítheted különlegesen, a bundával bárkit levehetsz a lábáról.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük