Fűszeres, magyaros babgulyás
Egy jó babgulyás legalább annyira hozzátartozik a hétvégi ebédekhez, mint a rántott hús.
A jó babgulyás jó minőségű füstölt csülökkel készül, és elengedhetetlen mellé az egyik legnagyobb mumus, a fehér kenyér, valamint a friss, finom tejföl, így lesz teljes az élvezet.


Csipetkével vagy anélkül, köménnyel vagy anélkül, nos, ahány ház, annyi szokás, találd meg a saját ízvilágod!
Babgulyás
Hozzávalók:
- 80 dkg füstölt csülök
- 40 dkg tarkabab
- 5 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 krumpli
- 2 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál kömény
- só, bors, olaj
- pirospaprika
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
Az elkészítési idő kissé becsapós, mert a babot és a csülköt egy éjszakára be kell, hogy áztasd, hogy igazán jó legyen - ezzel csalhatsz is, ha csülök helyett például sertéscombból készíted, valamint konzervbabból, de az úgy nem az igazi - egy-egy tál vízbe. Ha ez lement, nekiállhatsz a leveskészítésnek.
A húst tedd fel egy nagy adag vízben főni, nagyjából másfél óra elteltével vedd ki a vízből, kockázd fel, pirítsd meg némi kockára vágott hagymán, add hozzá a babot, majd a többi zöldséget is, fűszerezd kedvedre, a kömény se maradjon ki, majd öntsd fel a csülök főzővizével, hogy ellepje az egészet. Főzz mindenkit puhára, a vége előtt darabold bele a krumplit, az majd egy kicsit besűríti, ha viszont túl sűrű, akkor ezt ki is hagyhatod. A fokhagymákat a felöntéskor egészben add hozzá, úgy nagyon finomak lesznek.
Tápláló finomságok az asztalon
Egy laktató leves felér egy komplett ebéddel, ha nem tudod, milyet készíts, nézz szét képgalériánkban!
OLVASD EL EZT IS!

- paprika
- hagyma
Omlós temesvári sertésborda

- tészta
- káposzta
Káposztás minilángos

- paprika
- szalonna