Fűszeres, magyaros babgulyás

Régi recept szerint

Egy jó babgulyás legalább annyira hozzátartozik a hétvégi ebédekhez, mint a rántott hús.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jó babgulyás jó minőségű füstölt csülökkel készül, és elengedhetetlen mellé az egyik legnagyobb mumus, a fehér kenyér, valamint a friss, finom tejföl, így lesz teljes az élvezet.

Csipetkével vagy anélkül, köménnyel vagy anélkül, nos, ahány ház, annyi szokás, találd meg a saját ízvilágod!

Babgulyás

Hozzávalók:

  • 80 dkg füstölt csülök
  • 40 dkg tarkabab
  • 5 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 krumpli
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál kömény
  • só, bors, olaj
  • pirospaprika

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Az elkészítési idő kissé becsapós, mert a babot és a csülköt egy éjszakára be kell, hogy áztasd, hogy igazán jó legyen - ezzel csalhatsz is, ha csülök helyett például sertéscombból készíted, valamint konzervbabból, de az úgy nem az igazi - egy-egy tál vízbe. Ha ez lement, nekiállhatsz a leveskészítésnek.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A húst tedd fel egy nagy adag vízben főni, nagyjából másfél óra elteltével vedd ki a vízből, kockázd fel, pirítsd meg némi kockára vágott hagymán, add hozzá a babot, majd a többi zöldséget is, fűszerezd kedvedre, a kömény se maradjon ki, majd öntsd fel a csülök főzővizével, hogy ellepje az egészet. Főzz mindenkit puhára, a vége előtt darabold bele a krumplit, az majd egy kicsit besűríti, ha viszont túl sűrű, akkor ezt ki is hagyhatod. A fokhagymákat a felöntéskor egészben add hozzá, úgy nagyon finomak lesznek.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Tápláló finomságok az asztalon

Egy laktató leves felér egy komplett ebéddel, ha nem tudod, milyet készíts, nézz szét képgalériánkban!

Melengető levesek

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

betyaros leves lead
  • paprika
  • szalonna

Bakonyi betyárleves

Ezt is szeretjük