Az eredeti krumplis tészta receptje
A krumplis tészta finom, olcsó és laktató, csemege- vagy kovászos uborkával pedig tökéletes fogás hétköznap vacsorára.
A krumplis kocka, leánykori nevén grenadírmars olcsó és egyszerű étel, valószínűleg innen származik a neve is, a gránátos katonákat etethették ezzel.
Igazi magyaros fogásról van szó, máshol nem nagyon ismerik a krumpli és a tészta kombóját.
Krumplis tészta
Hozzávalók:
- 1 csomag kockatészta
- 4 közepes krumpli
- 2 közepes fej hagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- olaj
- só
- bors
Elkészítési idő:
Körülbelül egy óra.
Az elkészítés menete:
A krumplit hámozd meg, és apró kockára vágva sós vízben főzd meg. Közben főzd ki a tésztát is. A hagymát olajon dinszteld meg, szórd bele a pirospaprikát, és tedd hozzá a kicsit összetört krumplit.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Alaposan keverd össze, sózd, borsozd, majd forgasd hozzá a leszűrt tésztát. Ha ropogósan szereted, még kicsit hagyd pirulni a tűzön.
Képünk és leadképünk Duende blogjáról, a Szellem a fazékban-ról származik.
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- Recept
A juhtúrós sztrapacska receptje
- tészta
- sült csirke
Sült csirke tésztával: zöldborsós, tejszínes mártással az igazi
- csirke
- tészta