Az édes-savanyú csirke receptje
Nemcsak a sarki kínai kifőzdében veheted meg az édes-savanyú csirkét, hanem otthon is elkészítheted különlegességként.
A kínai konyha nálunk is népszerű, talán nincs olyan ember, aki ne ugrott volna be egy szezámmagos vagy édes-savanyú csirkére a sarki kifőzdébe.
Természetesen nem ezek a kis éttermek jelentik az igazi kínai gasztronómiát.
Édes-savanyú csirkemell
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 5 evőkanál cukor
- 4 evőkanál olaj
- 4 evőkanál víz
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 3 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál rizsecet
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 ananász
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 sárga húsú paprika
- 1 pirospaprika
- 1 evőkanál Worcester-szósz
- só
A hagymát, a paprikát és a húst csíkozd fel. A ketchupot az ecettel, a szója-, és Worcester-szósszal, illetve némi cukorral keverd simára. Az ananász húsát kockázd fel.
A tojást verd fel, keverd össze kevés sóval és cukorral, majd forgasd bele a húsdarabokat. Az olajat forrósítsd fel, és dobáld bele a húst. Pirítsd meg, majd szedd ki, és itasd le róla az olajat. Tegyél még egy kevés olajat a serpenyőbe, és szórd bele a hagymát, az ananászt és a paprikát. Ezeket is pirítsd meg, majd szedd ki, és hagyd lecsepegni. Egy evőkanál keményítőt keverj ki két deci vízzel, majd a felforralt ketchupos mártáshoz keverd hozzá. Végül dobáld bele a húst, a zöldségeket, az ananászt, főzd össze egy kicsit, és rizzsel tálald.
Mézes csirkemell
Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- 3 szál sárgarépa
- 2 alma
- 2 evőkanál méz
- őrölt gyömbér
- fahéj
- szerecsendió
- olaj
A csirkemelleket tisztítsd meg, és icipicit sózd meg. Forró serpenyőben pici olajon süsd ki, majd csurgasd rá a mézet, szórd meg gyömbérrel, szerecsendióval és ízlés szerint fahéjjal. Amikor kész, vedd ki a húst. Az almát és a répát szeleteld fel. A répát hirtelen pirítsd meg, majd utána add hozzá az almát is. Ízesítsd mézzel és fűszerekkel ízlésed szerint. Rizskörettel tálald.
Kókuszos-csípős csirke
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 20 dkg kókuszreszelék
- 3,5 dl tej
- 2 dl tyúkhúsleves kockából
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
- 1 mokkáskanál kurkuma
A húsra öntsd rá a tejet, szórd bele a kókuszreszeléket, a gyömbért és a kurkumát. Takard le a tetejét, és egy éjszakán át érleld a hűtőben. A hagymát karikázd fel. A húst, a páclét és a tyúkhúslevest tedd egy lábasba, add hozzá a hagymát, és ízlés szerint fűszerezd. Párold puhára, illetve a levét főzd sűrű masszává. Rizzsel tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Szezámos csirke
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál olaj
- 1 kiskanál ecet
- 1 kiskanál cukor
- 1 csipet keményítő
- víz
- méz
- Piros Arany
- olaj
- szezámmag
- só
A csirkemelleket kockázd fel, sózd meg, majd tedd félre. A lisztet a sütőporral, a keményítővel, a tojással, pici sóval és némi vízzel keverd ki. Wokserpenyőbe önts körülbelül fél liter olajat, és a már masszába mártott húsokat hirtelen süsd ki. Egy másik edényben az ecetet, a cukrot, pici mézet, az olajat, a Piros Aranyat és a szezámmagot főzd össze, ha jó, forgasd bele a csirkefalatkákat. Ízlés szerint rizzsel, hasábburgonyával tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka