Isteni és hipergyors avokádós tonhalsaláta: laktat, mégsem hizlal
Az avokádós tonhalsaláta nemcsak majonézzel finom, üde öntettel is kiváló, és így alig van benne kalória.

A telítetlen zsírsavakban gazdag tonhalkonzerv most az egyik legnépszerűbb termék a boltokban. Ha van otthon egy-két dobozzal, készíts belőle ízletes, kalóriaszegény, mégis laktató salátát. Avokádóval különösen finom, de érdemes hozzá friss, színes zöldségeket is keverni.
Avokádós tonhalsaláta
Hozzávalók
- 2 doboz tonhalfilé
- 2 db avokádó
- 1 fej lila hagyma
- 1 db uborka
- 3 levél saláta
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A tonhalat csepegtesd le, és keverd hozzá a megmosott, feldarabolt lila hagymát, uborkát, salátát és avokádót. Az olívaolajat keverd össze ízlés szerinti sóval, borssal, citromlével, mustárral. Öntsd le vele a zöldségeket és a tonhalat, majd forgasd össze. Érdemes egy-két órára hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek, majd pirítóssal kínáld.
Az ínyenc tonhalkrémet is feltétlenül próbáld ki, tojással, snidlinggel még jobb.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció