Isteni és hipergyors avokádós tonhalsaláta: laktat, mégsem hizlal
Az avokádós tonhalsaláta nemcsak majonézzel finom, üde öntettel is kiváló, és így alig van benne kalória.

avokados-tonhalsalata
beauty and style
Top olvasott cikkek

A telítetlen zsírsavakban gazdag tonhalkonzerv most az egyik legnépszerűbb termék a boltokban. Ha van otthon egy-két dobozzal, készíts belőle ízletes, kalóriaszegény, mégis laktató salátát. Avokádóval különösen finom, de érdemes hozzá friss, színes zöldségeket is keverni. 

Avokádós tonhalsaláta

Hozzávalók:

  • 2 doboz tonhalfilé
  • 2 db avokádó
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db uborka
  • 3 levél saláta
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tonhalat csepegtesd le, és keverd hozzá a megmosott, feldarabolt lila hagymát, uborkát, salátát és avokádót. Az olívaolajat keverd össze ízlés szerinti sóval, borssal, citromlével, mustárral. Öntsd le vele a zöldségeket és a tonhalat, majd forgasd össze. Érdemes egy-két órára hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek, majd pirítóssal kínáld.
Az ínyenc tonhalkrémet is feltétlenül próbáld ki, tojással, snidlinggel még jobb. 

Ezt is szeretjük