Ünnepi csirkemell aszalt szilvával töltve: kevés munkával készül, hogy ne csak a főzésről szóljon a karácsony

Az aszalt szilvával töltött csirkemell hamisítatlan ünnepi fogás, ráadásul nem is kell vele sokat dolgozni.

aszalt szilvas csirkemell

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a gyümölcsös húsokat, ezen a télen tálalj aszalt szilvával töltött csirkemellet! Akkor lesz a legfinomabb a gyümölcs, ha már elkészítés előtti este vörösborba áztatod, így kellően felpuhul, és zamatos is lesz.

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 8 szelet bacon
  • 1.5 dl száraz vörösbor
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt szilvákat elkészítés előtti estén áztasd vörösborba, és tedd a hűtőbe. 

Másnap a csirkét vágd tenyérnyi szeletekre. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy az ízek lejussanak a belsejébe.

A pácolási idő leteltével terítsd ki a csirkemellszeleteket egy deszkára vagy egy tányérra. Helyezz a közepükbe bacont, arra pakold a lecsepegtetett aszalt szilvát, és jó szorosan tekerd fel őket. Tűzd meg a végüket fogpiszkálóval vagy hústűvel, hogy ne essenek szét, és helyezd őket egymás mellé egy megnedvesített sütőpapírral kibélelt tepsibe. Alufóliával letakarva süsd 180 fokon 35 percet, majd vedd le róla a fóliát, és még 10-15 percig pirítsd a hústekercseket.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük