Ünnepi csirkemell aszalt szilvával töltve: kevés munkával készül, hogy ne csak a főzésről szóljon a karácsony

Az aszalt szilvával töltött csirkemell hamisítatlan ünnepi fogás, ráadásul nem is kell vele sokat dolgozni.

aszalt szilvas csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a gyümölcsös húsokat, ezen a télen tálalj aszalt szilvával töltött csirkemellet! Akkor lesz a legfinomabb a gyümölcs, ha már elkészítés előtti este vörösborba áztatod, így kellően felpuhul, és zamatos is lesz.

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 8 szelet bacon
  • 1.5 dl száraz vörösbor
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt szilvákat elkészítés előtti estén áztasd vörösborba, és tedd a hűtőbe. 

Másnap a csirkét vágd tenyérnyi szeletekre. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy az ízek lejussanak a belsejébe.

A pácolási idő leteltével terítsd ki a csirkemellszeleteket egy deszkára vagy egy tányérra. Helyezz a közepükbe bacont, arra pakold a lecsepegtetett aszalt szilvát, és jó szorosan tekerd fel őket. Tűzd meg a végüket fogpiszkálóval vagy hústűvel, hogy ne essenek szét, és helyezd őket egymás mellé egy megnedvesített sütőpapírral kibélelt tepsibe. Alufóliával letakarva süsd 180 fokon 35 percet, majd vedd le róla a fóliát, és még 10-15 percig pirítsd a hústekercseket.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük