Ünnepi csirkemell aszalt szilvával töltve: kevés munkával készül, hogy ne csak a főzésről szóljon a karácsony
Az aszalt szilvával töltött csirkemell hamisítatlan ünnepi fogás, ráadásul nem is kell vele sokat dolgozni.

Ha szereted a gyümölcsös húsokat, ezen a télen tálalj aszalt szilvával töltött csirkemellet! Akkor lesz a legfinomabb a gyümölcs, ha már elkészítés előtti este vörösborba áztatod, így kellően felpuhul, és zamatos is lesz.
Aszalt szilvával töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg aszalt szilva
- 8 szelet bacon
- 1.5 dl száraz vörösbor
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Az aszalt szilvákat elkészítés előtti estén áztasd vörösborba, és tedd a hűtőbe.
Másnap a csirkét vágd tenyérnyi szeletekre. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy az ízek lejussanak a belsejébe.
A pácolási idő leteltével terítsd ki a csirkemellszeleteket egy deszkára vagy egy tányérra. Helyezz a közepükbe bacont, arra pakold a lecsepegtetett aszalt szilvát, és jó szorosan tekerd fel őket. Tűzd meg a végüket fogpiszkálóval vagy hústűvel, hogy ne essenek szét, és helyezd őket egymás mellé egy megnedvesített sütőpapírral kibélelt tepsibe. Alufóliával letakarva süsd 180 fokon 35 percet, majd vedd le róla a fóliát, és még 10-15 percig pirítsd a hústekercseket.
Az aszalt szilva egy egészséges sütit is bármikor feldob.
Házi müzliszelet aszalt gyümölcsökkel és magvakkal: gyors reggelinek is tökéletes
Indítsd a napot müzliszelettel, nem nehezíti el a gyomrod, mégis jóllakat, délig biztosan pörögni fogsz tőle.
Elolvasom- bacon
- csirkemell
- húsételek
- karácsonyi recept
- aszalt szilva
- aszalt szilvával töltött csirkemell
- Recept