Aszalt barackkal töltött csirkemell baconbe tekerve
A hétvégi menün töröd a fejed? Az aszalt barackkal töltött csirkemell remek opció!
Tedd változatossá a családi ebédet az aszalt barackkal töltött csirkemellel! Az édeskés gyümölcs és a kellemesen fűszeres hús különleges és zamatos. A tejszínes pác pedig nagyon puhává teszi a csirkét. Kínálj mellé friss, ropogós zöldséget vagy bármilyen krumplit!
Aszalt barackkal töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemellfilé
- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 20 dkg füstölt bacon
- 2 dl tejszín
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd vékony szeletekre, és sózd, borsozd ízlés szerint. Öntsd rá úgy a tejszínt, hogy mindenütt érje a húst, majd fóliával takard le. Tedd a hűtőbe lehetőleg egy éjszakára, ezalatt szinte az összes tejszínt felszívja. Másnap töltsd meg a csirkemellet az aszalt barackkal, majd tekerd fel szorosan a baconnel. Ha akarod, hústűvel is megtűzheted.
Rakd a csirkét egy zsiradékkal kikent, tűzálló tálba vagy tepsibe, önts alá kevés vizet, és takard le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon párold a húst körülbelül 50 percig. Ha szükséges, közben pótold a vizet. Amikor a csirke megpuhul, vedd le a fóliát, és süsd szép pirosra a tetejét.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept