Fűszeres, paradicsomos penne, azaz a klasszikus arrabiata tészta receptje

A híres olasz tészta, az arrabiata friss, édes, érett paradicsomból a legfinomabb.

Tudjuk, az olaszok igazán isteni tésztákat tudnak készíteni. Ez az arrabiata is kitűnő, főleg, ha bírod a csípőset. Mindenesetre a chilit adagold óvatosan. Amikor nincs friss paradicsom, konzervből is elkészítheted, de fontos, hogy darabosat, ne pürét vásárolj. 

arrabiata-recept

Arrabiata recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg paradicsom
  • 35 dkg penne
  • 5 dkg parmezán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál bazsalikom friss
  • chili
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd forrásban lévő, bő, sós vízbe, és főzd nyolc-tíz percig. Amikor fogkemény, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és csepegtesd le. A szószhoz pépesítsd a fokhagymát, és olívaolajon kezdd el melegíteni, majd add hozzá a nagyon apróra vágott chilipaprikát.

A paradicsomokat vágd be kereszt alakban, és rakd fél-egy percre forrásban lévő vízbe, így könnyebben le tudod szedni a héjukat. Kockázd fel, és dobd az olajba. Főzd öt-tíz percig, amíg szétesik. Ha szükséges, önts hozzá kevés vizet. A szószt keverd el a tésztával, sózd, borsozd ízlés szerint, majd a friss, apróra vágott bazsalikommal és a reszelt parmezánnal tálald.

arrabiata
Ezt is szeretjük