Fűszeres, paradicsomos penne, azaz a klasszikus arrabiata tészta receptje
A híres olasz tészta, az arrabiata friss, édes, érett paradicsomból a legfinomabb.

Fűszeres, paradicsomos penne, azaz a klasszikus arrabiata tészta receptje
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Mádai Vivien a Triumph idei fürdőruha kollekciójának arca: "Együtt tényleg erősebbek vagyunk!" (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

beauty and style

A való életben szőke bombázó a Trónok harca sztárja: Sansa Starkként ilyen dögösnek még nem láthattuk »

Gátolja az öregedést, ha ezeket a pontokat stimulálod: a szép bőr titka a reflexzónákban van »

Kiütések és irritáció borotválkozás után? Megmondjuk, mit csinálsz rosszul »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tudjuk, az olaszok igazán isteni tésztákat tudnak készíteni. Ez az arrabiata is kitűnő, főleg, ha bírod a csípőset. Mindenesetre a chilit adagold óvatosan. Amikor nincs friss paradicsom, konzervből is elkészítheted, de fontos, hogy darabosat, ne pürét vásárolj. 

Arrabiata recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg paradicsom
  • 35 dkg penne
  • 5 dkg parmezán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • chili
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd forrásban lévő, bő, sós vízbe, és főzd nyolc-tíz percig. Amikor fogkemény, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és csepegtesd le. A szószhoz pépesítsd a fokhagymát, és olívaolajon kezdd el melegíteni, majd add hozzá a nagyon apróra vágott chilipaprikát.

A paradicsomokat vágd be kereszt alakban, és rakd fél-egy percre forrásban lévő vízbe, így könnyebben le tudod szedni a héjukat. Kockázd fel, és dobd az olajba. Főzd öt-tíz percig, amíg szétesik. Ha szükséges, önts hozzá kevés vizet. A szószt keverd el a tésztával, sózd, borsozd ízlés szerint, majd a friss, apróra vágott bazsalikommal és a reszelt parmezánnal tálald.

Ezt is szeretjük