Ananászos csirke
Egyszerű, mégis különleges fogás
Egy sós ételt édessel vegyíteni elsőre talán nem tűnik jó ötletnek, de próbáld ki bátran, isteni finom!

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 körömtrend, ami nagyon erős lesz ősszel: már most sokan választják ezeket a manikűröket »

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édes-savanyú kombináció kiválóságát Kínában már a 18. század környékén felfedezték, nálunk azonban nagyjából a kínai büfék elterjedésével egy időben vált népszerűvé.

Köretként gyakorlatilag bármi passzol hozzá, tésztával és salátával is remek étel lesz.

Ananászos csirke

Hozzávalók:

  • 1 ananász fele
  • 60 dkg csirkemell
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg reszelt trappista
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt szerecsendió
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A csirkemellet mosd át alaposan, vágd egyenletes méretű kockákra, majd sózd be. A bacont vágd kisebb-nagyobb kockákra, majd kezdd el pirítani egy kis olajon, add mellé a csirkedarabokat, és pár perc alatt pirítsd meg őket. Ezután végy elő egy alkalmas tűzálló tálat, vajazd ki, és tedd bele a baconös-csirkemelles keveréket.

Az ananászt kockázd fel, szórd a hús tetejére, majd a fokhagymát és a borsot törd a tejfölbe, keverd össze, add hozzá a szerecsendiót is, elegyítsd el a tejszínnel, és ezzel öntsd nyakon a tálban levő összetevőket. Az egészet szórd meg a sajttal, tégy rá fedőt, és 180 fokon süsd 15-20 percig.

Sült húsok minden napra

Egy finom sült nemcsak vacsorának jó, hanem munkahelyi ebédnek is ideális, legtöbbjük hidegen, vékonyra szeletelve némi salátával is megállja a helyét, ilyesmikre bukkanhatsz képgalériánkban

OLVASD EL EZT IS!

zoldseges csirke lead
  • csirkemell
  • húsételek

Egyszerű csirkemell

Ezt is szeretjük