Ananászos rizs serpenyőben pirítva: különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás

Az ananászos ázsiai sült rizs tökéletes köret lesz húsok vagy zöldségek mellé.

Ananászos pirított rizs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A legegyszerűbb rizsköretet is feldobhatod, ha ananásszal kevered el. Ennek az ázsiai hangulatú fogásnak az alapja vékonyra sült omlett, az összetett ízekért pedig a kínai ötfűszer-keverék felel. A maradék főtt rizst is felhasználhatod ezen a módon.

Ananászos pirított rizs

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg főtt rizs
  • 40 dkg ananász
  • 2 szál újhagyma
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál kínai ötfűszer-keverék
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat egy kis tálban villával verd fel. A serpenyőben hevíts egy evőkanál olajat. Tedd rá a tojást, süss belőle vékony omlettet, majd borítsd deszkára, és darabold fel.

 

Egy tiszta serpenyőben hevíts egy újabb evőkanál olajat. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszerkeveréket, az apróra vágott újhagymát, és pirítsd össze. Keverd bele a rizst, a szójaszószt és a kockákra vágott ananászt. Amikor átmelegedett, forgasd hozzá a tojást is.

Kínai mézes-szezámmagos csirke: pont olyan finom, mint a büfékben

A kínai büfék kedvence a ropogós, aranybarna bundában sült csirkehús, mely mézes-szezámos mázba forgatva lesz igazán finom.

Elolvasom

Kép: Richard Ernest Yap / Getty Images

Ezt is szeretjük