Sűrű amerikai kukoricaleves zöldségekkel és ropogós baconnel: főfogásnak is megfelel
A zöldséges amerikai kukoricaleves olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál.
Az amerikai kukoricalevesben sokféle zöldség fő együtt, a végén pedig karakteres ízű cheddar sajt is sűríti. Tele van vitaminnal, ráadásul annyira laktató, hogy második fogásra talán nem is lesz már szükség utána. A chilit ízlés szerint adagolhatod hozzá: először csak óvatosan, utána, ha szükséges, még óvatosan megszórhatod egy kevéssel.
Amerikai kukoricaleves
Hozzávalók
- 20 dkg krumpli
- 15 dkg cheddar sajt
- 7.5 dkg bacon
- 6 dl alaplé
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál halványító zeller
- 1.5 dl tejszín
- 1.5 teáskanál kakukkfű
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 1 kaliforniai paprika
- 1 sárgarépa
- 1 hagyma
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
- olívaolaj
- chili ízlés szerint
- snidling a tálaláshoz
Elkészítés:
A bacont kockázd fel, és abban a lábosban, ahol a leves is fog főni, kevés olívaolajon pirítsd meg, majd halászd ki, és tedd félre. A visszamaradt zsiradékon pirítsd meg a felkockázott paprikát, majd azt is szedd ki. Ugyanebben a lábosban - szükség szerint még egy kis olaj hozzáadásával - párold üvegesre a felkockázott hagymát.
Amikor már puha, add hozzá az apróra vágott fokhagymát is, kevergesd egy-két percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el az oregánóval, a kakukkfűvel és a chilivel. Hagyd, hogy a hagyma magába szívja a fűszereket, ezután keverd hozzá a megtisztított és karikára vágott sárgarépát, krumplit és zellert. Öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd meg, és 15-20 perc alatt főzd puhára. Végül keverd hozzá a lecsepegtetett kukoricát, a megpirított paprikát, és forrald össze. Pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Nem kell teljesen pépesnek lennie, nyugodtan maradhatnak benne darabok.
A krémes levest öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, forralj rajta egy utolsót, majd szórd bele a reszelt sajtot, és kevergesd, amíg elolvad. Tálaláskor minden adag tetejét szórd meg felaprított snidlinggel és a pirított baconnel.
Ha szereted a tengerentúli recepteket, a ropogós Kentucky-csirkeszárnyak is ízleni fognak.
Aranybarna, ropogós Kentucky-csirkeszárny: a fűszeres panír ellenállhatatlan
A ropogós bundájú csirkeszárny a pácnak köszönhetően finom, omlós, öröm belőle minden falat.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció