Amerikai szaftos tarja fokhagymás pácban: grillen vagy sütőben is megsütheted
A tarja talán grillezve a legfinomabb. A szaftos húst feltétlenül pihentesd sütés előtt fokhagymás pácban.

Amerikai kerti partik kötelező fogása a sült tarja. Ám akkor sem kell lemondani az élvezetes ételről, ha épp nem tudsz grillezni, hisz a húst sütőben is elkészítheted. Érdemes legalább egy napig a pácban érlelni, hogy igazán szaftos, omlós legyen. Ez a fogás cseppet sem macerás, mindössze 15 perc előkészületet igényel.
Amerikai fokhagymás tarja
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg sertéstarja csont nélküli
- 5 evőkanál étolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
- zöldfűszer
Elkészítés:
A tarját öblítsd le, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd körülbelül másfél centi vastag szeletekre. A széleit több helyen vagdosd be, így nem ugrik össze sütés közben.
A páchoz keverd össze az olajat a borssal, a pépesített fokhagymával, apróra vágott zöldfűszerrel és a mustárral, majd kend be vele a szeleteket. Pihentesd a tarját legalább négy órán át a fűszeres keverékben. Még jobb, ha egy napig pácolod. Sütés előtt sózd be, csepegtesd le, és rendezd forró grillrácsra. Süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Közben folyamatosan kenegesd a maradék páclével, és forgasd.
Ha sütőben készítenéd, rakd a szeleteket zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, fóliázd le, és süsd meg bő egy, másfél óra alatt.
Ha nem vagy még tapasztalt grillező, ez a kisokos a segítségedre lesz.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció