Vajpuha tőkehalfilé alufóliában sütve: zöldségekkel is együtt sütheted

Az alufóliában, zöldségekkel sült tőkehalfilé hamar elkészülő, könnyű és tápláló ebéd vagy vacsora lehet.

Alufóliában sült tőkehalfilé zöldségekkel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Alufóliában a tőkehalfilét is kisütheted, ha pedig zöldségeket is csomagolsz mellé, kevés munkával készen van a vitamindús, laktató fogás. A fólia segít megőrizni az alapanyagok ízét és vitamintartalmát. A felhasznált zöldségekkel bátran variálhatsz: mindig az aktuális kedvenceidet csomagolhatod a hal mellé.

Alufóliában sült tőkehalfilé zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 4 db tőkehalfilé
  • 2 paprika
  • 2 teáskanál oregánó
  • 1 citrom
  • 1 nagy cukkini
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A fagyasztott tőkehalfilét felhasználás előtt olvaszd ki, majd egy papírtörlővel itasd fel róla a nedvességet. Szórd meg mindkét oldalát sóval, borssal és oregánóval. Egy tekercs alufóliáról tépj le négy nagy darabot, kend le őket vékonyan olívaolajjal, és mindegyikre fektess rá egy-egy szelet halat. Ha a szeletek túl nagyok, félbe is vághatod őket, így jobban elférnek a fólián, és könnyebb lesz őket becsomagolni is. A zöldségeket alaposan mosd meg, a paprikát csumázd ki, a paradicsommal együtt szeleteld fel, a cukkinit és a citromot vágd karikákra. Oszd el őket a halak mellett, készíts a megtöltött alufóliákból kis batyukat, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. 180 fokos sütőben 15 perc alatt süsd a halat és a zöldségeket puhára.

Kapros, serpenyőben sült lazac: pillanatok alatt elkészül a nyári fogás

A könnyű, ízletes fogást a diétádba is beillesztheted, ebédre vagy vacsorára bűntudat nélkül elfogyaszthatod.

Elolvasom
Ezt is szeretjük