
Vajpuha tőkehalfilé alufóliában sütve: zöldségekkel is együtt sütheted
Az alufóliában, zöldségekkel sült tőkehalfilé hamar elkészülő, könnyű és tápláló ebéd vagy vacsora lehet.


Alufóliában a tőkehalfilét is kisütheted, ha pedig zöldségeket is csomagolsz mellé, kevés munkával készen van a vitamindús, laktató fogás. A fólia segít megőrizni az alapanyagok ízét és vitamintartalmát. A felhasznált zöldségekkel bátran variálhatsz: mindig az aktuális kedvenceidet csomagolhatod a hal mellé.
Alufóliában sült tőkehalfilé zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg koktélparadicsom
- 4 db tőkehalfilé
- 2 paprika
- 2 teáskanál oregánó
- 1 citrom
- 1 nagy cukkini
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A fagyasztott tőkehalfilét felhasználás előtt olvaszd ki, majd egy papírtörlővel itasd fel róla a nedvességet. Szórd meg mindkét oldalát sóval, borssal és oregánóval. Egy tekercs alufóliáról tépj le négy nagy darabot, kend le őket vékonyan olívaolajjal, és mindegyikre fektess rá egy-egy szelet halat. Ha a szeletek túl nagyok, félbe is vághatod őket, így jobban elférnek a fólián, és könnyebb lesz őket becsomagolni is. A zöldségeket alaposan mosd meg, a paprikát csumázd ki, a paradicsommal együtt szeleteld fel, a cukkinit és a citromot vágd karikákra. Oszd el őket a halak mellett, készíts a megtöltött alufóliákból kis batyukat, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. 180 fokos sütőben 15 perc alatt süsd a halat és a zöldségeket puhára.
Ha szívesen fogyasztasz halat, időnként egy kis lazacot is megengedhetsz magadnak: kaporral fűszerezve, serpenyőben sütve fejedelmi ebéd.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept