Fűszeres csirke egészben, vele sült almás, krumplis körettel: a hús bőre fényes, ropogós
A sült csirke az az étel, ami mindig beválik, gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik. Főleg, ha kellemesen fűszeres, jó ropogós a külseje, és omlós a belseje.

almaval-krumplival-sult-csirke
    • H
    • K
    • Sz
    • Cs
    • P
    • Sz
    • V
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

beauty and style

Tejszínes kényeztető pakolás kézre, arcra: megújítja a száraz bőrt »

Visszatér a ’80-as évek egyik kabátja: 5 tipp, hogy stílusosan viseld »

Észre sem veszed a lábprotézist, annyira gyönyörű ez a nő: a 40 éves paralimpikon lepipálja a modelleket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészben sült csirkével nem kell sokat pepecselni, és nehéz elrontani. A végtelenségig lehet variálni a fűszereket is, rozmaringgal mindig nyerő. A körettel sem kell külön babrálni, a hús mellé rakj almát és krumplit. Csodás lesz, ahogy átveszik a fűszerek ízét, és attól sem kell tartanod, hogy a hús kiszárad a sütőben. Az ínycsiklandó fogás nagy előnye még, hogy nincs utána sok mosogatnivaló.

Almával, körtével sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 db csirke (egész, tisztított)
  • 60 dkg krumpli
  • 10 dkg vaj
  • 4 ág rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db alma
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0.5 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A lehetőleg háztáji csirkét alaposan mosd meg, és törölgesd át, hogy kellőképp száraz legyen. Ezután olvaszd meg a vajat, majd jól kend be vele a csirke belsejét és külsejét. Figyelj, hogy még a bőre alá is jusson. Egyenletesen hintsd meg sóval és borssal. A vöröshagymát vágd fel négy részre, majd tedd a csirke belsejébe a fél citrommal és a rozmaringágakkal együtt. A krumplit hámozd meg, és az almával együtt szeleteld fel.

 

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Kenj ki egy nagyobb méretű tepsit zsírral, majd helyezd el benne a csirkét, rakd mellé a krumplit, az almákat és a kakukkfüvet. A köretet sózd, borsozd meg, a fokhagymagerezdeket vágd ketté, és tedd a krumplik közé. Önts az egész alá körülbelül egy deci vizet, fóliával takard le, majd közel egy-másfél óra alatt süsd puhára. Nagyon fontos, hogy néha meglocsold, és félidőnél fordítsd meg. Ha már elég puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és süsd, amíg szép piros nem lesz a bőre. Vedd ki a sütőből, majd pihentesd öt-tíz percig, és locsolj rá egy kis szaftot. 
A ropogós, omlós májjal töltött csirkecomb is fenséges ebéd lehet. 

Ezt is szeretjük