Ropogósra sült csirkecombok almával, hagymával: fehérborban sülnek együtt puhára
Még finomabb a ropogós sült csirkecomb, ha almával és hagymával együtt teszed a tepsibe.

almas hagymas csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült csirkecombokban többek között az a nagyszerű, hogy alig van velük munka, az eredmény így is fenséges. Csak fűszerezd be néhány perc alatt, majd tedd lefedve a hűtőbe egy órára, hogy az ízek átjárják a húst. A száraz fehérbor különösen jót tesz neki, a mellé dobott hagyma és alma pedig sütés közben átveszi a zamatát.

Almával, hagymával sült csirkecomb receptje

Hozzávalók:

  • 4 csirke felsőcomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csokor friss kakukkfű
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 alma
  • 1 nagy lila hagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a pirospaprikával, egy evőkanál aprított kakukkfűvel és a borssal. Öntsd a combok tetejére, majd lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát.

A sütőt közben melegítsd elő 180 fokra. A lila hagymát karikázd fel, az alma magházát vájd ki, és vágd cikkekre. Tedd a húst egy tepsibe, oszd el mellette az almát és a hagymát, önts alá fehérbort, dobj hozzá néhány ág kakukkfüvet, és alufóliával lefedve told a sütőbe egy órára, amíg a hús megpuhul. A végén vedd le a tetejéről a fóliát, hogy a bőre megpirulhasson.

A száraz fehérbor változatos módokon használható fel a konyhában - akár egy garnélarákos spagettiszószt is megbolondíthatsz vele.

Ezt is szeretjük