Ropogósra sült csirkecombok almával, hagymával: fehérborban sülnek együtt puhára

Még finomabb a ropogós sült csirkecomb, ha almával és hagymával együtt teszed a tepsibe.

almas hagymas csirkecomb
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült csirkecombokban többek között az a nagyszerű, hogy alig van velük munka, az eredmény így is fenséges. Csak fűszerezd be néhány perc alatt, majd tedd lefedve a hűtőbe egy órára, hogy az ízek átjárják a húst. A száraz fehérbor különösen jót tesz neki, a mellé dobott hagyma és alma pedig sütés közben átveszi a zamatát.

Almával, hagymával sült csirkecomb receptje

Hozzávalók

  • 4 csirke felsőcomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csokor friss kakukkfű
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 alma
  • 1 nagy lila hagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a pirospaprikával, egy evőkanál aprított kakukkfűvel és a borssal. Öntsd a combok tetejére, majd lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát.

A sütőt közben melegítsd elő 180 fokra. A lila hagymát karikázd fel, az alma magházát vájd ki, és vágd cikkekre. Tedd a húst egy tepsibe, oszd el mellette az almát és a hagymát, önts alá fehérbort, dobj hozzá néhány ág kakukkfüvet, és alufóliával lefedve told a sütőbe egy órára, amíg a hús megpuhul. A végén vedd le a tetejéről a fóliát, hogy a bőre megpirulhasson.

A száraz fehérbor változatos módokon használható fel a konyhában - akár egy garnélarákos spagettiszószt is megbolondíthatsz vele.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük