Ropogósra sült csirkecombok almával, hagymával: fehérborban sülnek együtt puhára
Még finomabb a ropogós sült csirkecomb, ha almával és hagymával együtt teszed a tepsibe.

- 4 öltözködési hiba, ami slampossá teszi a megjelenést: ezek a fazonok nem passzolnak össze »
- A 49 éves Heidi Klum a megszokott szemsminkje nélkül egy kicsit más: a címlapon alig fedi festék az arcát »
- Ez a két csillogó árnyalat meghatározó lesz idén az Armani szerint: modern változatban a ’20-as évek nőies eleganciája »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
A sült csirkecombokban többek között az a nagyszerű, hogy alig van velük munka, az eredmény így is fenséges. Csak fűszerezd be néhány perc alatt, majd tedd lefedve a hűtőbe egy órára, hogy az ízek átjárják a húst. A száraz fehérbor különösen jót tesz neki, a mellé dobott hagyma és alma pedig sütés közben átveszi a zamatát.
Almával, hagymával sült csirkecomb receptje
Hozzávalók
- 4 csirke felsőcomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 csokor friss kakukkfű
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 alma
- 1 nagy lila hagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a pirospaprikával, egy evőkanál aprított kakukkfűvel és a borssal. Öntsd a combok tetejére, majd lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát.
A sütőt közben melegítsd elő 180 fokra. A lila hagymát karikázd fel, az alma magházát vájd ki, és vágd cikkekre. Tedd a húst egy tepsibe, oszd el mellette az almát és a hagymát, önts alá fehérbort, dobj hozzá néhány ág kakukkfüvet, és alufóliával lefedve told a sütőbe egy órára, amíg a hús megpuhul. A végén vedd le a tetejéről a fóliát, hogy a bőre megpirulhasson.
A száraz fehérbor változatos módokon használható fel a konyhában - akár egy garnélarákos spagettiszószt is megbolondíthatsz vele.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept