Almával, egészben sült csirke: a bőre szép fényes és jó ropogós
Csupa egyszerű hozzávalóból isteni hétvégi főételt tehetsz az asztalra. Az egészben sült csirke omlós és szaftos.

almaval-sult-csirke
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétvégi ebédek sztárja az egészben sült csirke. Nagy előnye, hogy mindenki szereti, és viszonylag kevés munka van vele. Pakolj a hús mellé almát és zöldségeket is. A bőre a vajnak köszönhetően lesz ropogós és szép fényes. A hús mellett sülő alma és a zöldségek köretnek is kiválóak. 

Almával, egészben sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke
  • 20 dkg gomba
  • 3 db alma
  • 5 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • majoránna
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A puha, szobahőmérsékletű vajat keverd össze borssal és majoránnával. A csirkét tisztítsd meg, kívül-belül dörzsöld be a sóval, és kend be a fűszeres vajjal. Fektesd egy tepsibe, önts alá kevés vizet. Rakd mellé az almákat, a paprikákat, a fokhagymagerezdeket és a gombákat.

Fóliázd le, és tedd 170 fokos sütőbe. Sütés közben locsolgasd a csirkét a saját szaftjával, és forgasd, hogy mindenhol egyformán puhuljon. Amikor bő egy-másfél óra múlva könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. A sütőből kivéve pihentesd 15 percig, utána vágd csak fel. 
Ha szívesen kóstolsz különleges fűszerezésű húsokat, a mustáros, citromos csirkecombokat is ki kell próbálnod! 

Ezt is szeretjük