Almás palacsinta tepsiben sütve - A legjobb bögrés változat
Ha szeretsz újdonságokat kipróbálni, feltétlenül süsd meg az almás palacsintát tepsiben!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha az almás palacsintát tepsiben készíted, sokkal könnyebb dolgod lesz, mint a hagyományos változatnál. Nem kell sokat méricskélned, illetve végig ott állnod a tűzhelynél. Ha Gyáfrás Zsuzsa receptjét valósítod meg, még az olajszagot is megúszod. A kész palacsintát kínálhatod vaníliasodóval vagy tejszínhabbal, de önmagában is nagyon finom.

Almás palacsinta tepsiben

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 3 édes alma
  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre tej
  • 1/2 bögre ásványvíz
  • 5 teáskanál kristálycukor
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • kevés vaj
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze egy tálban a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport, majd készíts egy lyukat a közepébe. Ide üsd a tojást, és kézi habverővel dolgozd el jól a lisztes keverékkel. Amikor már elég kemény a massza, apránként add hozzá a tejet. Keverd csomómentesre, öntsd hozzá az ásványvizet vagy a szódát, és ezzel is dolgozd el.

Egy tepsit kenj ki vajjal, majd egyengesd bele a palacsintatésztát. Az almákat pucold meg, vágd vékony cikkekre. Szépen rakd ki velük a tészta tetejét. A porcukrot és a fahéjat keverd össze, bőségesen szórd meg vele az almák tetejét, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 perc alatt süsd szép pirosra. Tűpróbával ellenőrizd. Ha a hústű vagy a kés üresen jön ki a tésztából, nem kell tovább sütnöd. Szeletekre vágva kínáld.

Ezt is szeretjük