Almás palacsinta tepsiben sütve - A legjobb bögrés változat
Ha szeretsz újdonságokat kipróbálni, feltétlenül süsd meg az almás palacsintát tepsiben!

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Ezt edd vacsorára, ha edzeni voltál: mindent pótol, amit kell, de nem hizlal »

Dianát így csak ritkán láthattuk: ilyen volt, amikor nem a nyilvánosságnak öltözködött »

Jobb az arctisztító kefénél, és azt is elmondjuk, miért: tisztít, és kisimítja a bőrt az új készülék »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha az almás palacsintát tepsiben készíted, sokkal könnyebb dolgod lesz, mint a hagyományos változatnál. Nem kell sokat méricskélned, illetve végig ott állnod a tűzhelynél. Ha Gyáfrás Zsuzsa receptjét valósítod meg, még az olajszagot is megúszod. A kész palacsintát kínálhatod vaníliasodóval vagy tejszínhabbal, de önmagában is nagyon finom.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 3 édes alma
  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre tej
  • 1/2 bögre ásványvíz
  • 5 teáskanál kristálycukor
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • kevés vaj
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze egy tálban a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport, majd készíts egy lyukat a közepébe. Ide üsd a tojást, és kézi habverővel dolgozd el jól a lisztes keverékkel. Amikor már elég kemény a massza, apránként add hozzá a tejet. Keverd csomómentesre, öntsd hozzá az ásványvizet vagy a szódát, és ezzel is dolgozd el.

Egy tepsit kenj ki vajjal, majd egyengesd bele a palacsintatésztát. Az almákat pucold meg, vágd vékony cikkekre. Szépen rakd ki velük a tészta tetejét. A porcukrot és a fahéjat keverd össze, bőségesen szórd meg vele az almák tetejét, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 perc alatt süsd szép pirosra. Tűpróbával ellenőrizd. Ha a hústű vagy a kés üresen jön ki a tésztából, nem kell tovább sütnöd. Szeletekre vágva kínáld.

Blog.hu ajánló