Vegán zellerkrémleves almával főzve: a zöldség és a gyümölcs remekül működik együtt
Az almás zellerkrémleves felmelegít a hűvös, sötét napokon, és tejszín nélkül, vegán módon is elkészítheted.
A zeller rendkívül változatos módon kerülhet terítékre, kár lenne csak a vasárnapi húslevesbe tenni belőle. A zöldség a szervezet számára hasznos tápanyagokat is bőven tartalmaz, kálium-, K-vitamin-, magnézium- és szeléntartalma is kiemelkedő, rosttartalma révén az emésztést is segíti. A krémleveshez meglepően jól illik az alma. Vegán módon is elkészíthető, tejszín nélkül.
Almás zellerkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db zellergumó
- 1 db alma
- 1 db vöröshagyma
- 4 dl víz
- 2 dl zab- vagy rizsital
- olívaolaj
- só
- fehér bors
- szerecsendió ízlés szerint
- szeletelt török mogyoró vagy mandula a tálaláshoz
Elkészítés:
A zellert, az almát és a vöröshagymát pucold meg, majd vágd kockákra. A felhevített olívaolajban először dinszteld üvegesre a vöröshagymát, majd tedd hozzá a zellert, forgasd át két percig a tűzön, ezután tedd hozzá az almadarabokat is. Öntsd fel 4 deciliter vízzel. Ízesítsd tetszés szerint sóval, fehér borssal, szerecsendióval, majd főzd fedő alatt fél órán keresztül.
Ha minden hozzávaló megpuhult, botmixerrel pürésítsd, ezután tegyél hozzá még két deciliter zab- vagy rizsitalt, keverd meg, és forrald még együtt néhány percig a levest. A kész fogást megszórt szeletelt török mogyoróval vagy mandulával is tálalhatod, így tápanyagban még gazdagabb lesz a végeredmény.
A zeller és az alma salátában is remek párost alkot. Az édeskömény még izgalmasabbá teszi az ízeket.
Szuperegészséges zelleres almasaláta: ropogós édeskömény is gazdagítja
Az egészséges, ropogós, friss saláta magában is finom, de grillezett hal vagy csirke mellé is kínálhatod.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció