Almás-szedres túrós tészta édesen: összesütve hihetetlenül finom
Próbáltad már a túrós tésztát édesen, gyümölccsel? Akár desszertként is számításba veheted.

almas-szedres-turos-teszta
Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

6 frufru, aminél nincs nőiesebb: legendás szépségű nők viselték »

Így mutatja meg az arcforma, hogy milyen szemüveg passzol hozzá: ezeket az arányokat figyeld! »

Az olajzöld szemsmink 30 felett is nőies: így rakd fel, hogy ne öregítsen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túrós tészta az egyik legfinomabb és legegyszerűbb ételünk, általában szalonnával, sok tejföllel, sósan készül. Ám édesen is legalább olyan finom, kísérletezz bátran!  Készítheted friss gyümölccsel, most akár szederrel, almával is. 

Almás-szedres túrós tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg szeder
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 2 db alma
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban kezdj vizet melegíteni, majd amikor forr, rakd bele a tésztát, dobj hozzá egy teáskanál sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor már nem kemény, de nem is túl puha, szedd ki a vízből, és csepegtesd le. 
 

A túrót törd át, majd rakd hozzá a kétféle cukrot, a tojást, a tejfölt, a szeder felét, a mazsolát, és jól keverd össze. Forgasd bele a lecsepegtetett tésztát, és egyengesd vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Tedd forró sütőbe, és süsd meg 175 fokon 25 perc alatt. Tálalás előtt a tetejére rakj almaszeleteket és szedret. 

 A stíriai metélt megunhatatlan finomság, túróból gyúrt tésztával és házi vaníliás krémmel az igazi. 

Ezt is szeretjük