Almás-szedres túrós tészta édesen: összesütve hihetetlenül finom
Próbáltad már a túrós tésztát édesen, gyümölccsel? Akár desszertként is számításba veheted.

almas-szedres-turos-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A túrós tészta az egyik legfinomabb és legegyszerűbb ételünk, általában szalonnával, sok tejföllel, sósan készül. Ám édesen is legalább olyan finom, kísérletezz bátran!  Készítheted friss gyümölccsel, most akár szederrel, almával is. 

Almás-szedres túrós tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg szeder
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 2 db alma
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban kezdj vizet melegíteni, majd amikor forr, rakd bele a tésztát, dobj hozzá egy teáskanál sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor már nem kemény, de nem is túl puha, szedd ki a vízből, és csepegtesd le. 
 

A túrót törd át, majd rakd hozzá a kétféle cukrot, a tojást, a tejfölt, a szeder felét, a mazsolát, és jól keverd össze. Forgasd bele a lecsepegtetett tésztát, és egyengesd vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Tedd forró sütőbe, és süsd meg 175 fokon 25 perc alatt. Tálalás előtt a tetejére rakj almaszeleteket és szedret. 

 A stíriai metélt megunhatatlan finomság, túróból gyúrt tésztával és házi vaníliás krémmel az igazi. 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük