Almás-szedres túrós tészta édesen: összesütve hihetetlenül finom

Próbáltad már a túrós tésztát édesen, gyümölccsel? Akár desszertként is számításba veheted.

Almás-szedres túrós tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A túrós tészta az egyik legfinomabb és legegyszerűbb ételünk, általában szalonnával, sok tejföllel, sósan készül. Ám édesen is legalább olyan finom, kísérletezz bátran!  Készítheted friss gyümölccsel, most akár szederrel, almával is. 

Almás-szedres túrós tészta

Hozzávalók

  • 50 dkg tészta
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg szeder
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 2 db alma
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban kezdj vizet melegíteni, majd amikor forr, rakd bele a tésztát, dobj hozzá egy teáskanál sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor már nem kemény, de nem is túl puha, szedd ki a vízből, és csepegtesd le. 
 

A túrót törd át, majd rakd hozzá a kétféle cukrot, a tojást, a tejfölt, a szeder felét, a mazsolát, és jól keverd össze. Forgasd bele a lecsepegtetett tésztát, és egyengesd vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Tedd forró sütőbe, és süsd meg 175 fokon 25 perc alatt. Tálalás előtt a tetejére rakj almaszeleteket és szedret. 

 A stíriai metélt megunhatatlan finomság, túróból gyúrt tésztával és házi vaníliás krémmel az igazi. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük