Isteni serpenyős karaj almával sütve: ezeket a trükköket tartsd észben hozzá
Az almás karaj lágy, tejszínes szószban puhul, és egyszerűen abbahagyhatatlan.
Ezt a fűszeres, omlós almás sertéskarajt mindenképpen próbáld ki, ha szereted a gyümölcsökkel együtt sült húsokat. A szeleteket elkészítés előtt klopfold ki, és tartsd fél órát szobahőmérsékleten, így nem fognak összeugrani sütés közben. A tökéletes eredmény elérése érdekében érdemes húshőmérőt használnod.
Almás-serpenyős karaj
Hozzávalók 4 személyre
A sertéskarajhoz:
- 4 szelet karaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál vöröshagymapor
- 1 teáskanál chilipor
- 1 kávéskanál bors
- 1 kávéskanál füstölt paprika
- 1 evőkanál olaj a sütéshez
A szószhoz:
- 2.5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 2 teáskanál magos mustár
- 1 alma
- 1 hagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál méz
- só
- bors
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfold ki. Szórd meg mindegyik darabot negyed teáskanál sóval, és dörzsöld bele a húsba. Hagyd szobahőmérsékleten fél órát. Közben a lisztet keverd el a fűszerekkel. A pihentetési idő elteltével forgasd meg benne a húsokat. Egy serpenyőben hevíts olajat, és darabonként 5-12 perc alatt süsd a karajt készre. Mivel az optimális sütési idő függ a hús vastagságától is, érdemes hozzá húshőmérőt használni: akkor éri el a megfelelő állagot, ha a hőmérő belül 62 fokot mutat. Ha ilyen eszközöd nincs, vágd félbe a húst: ha tiszta szaft jön ki belőle, készen van. A kisült hússzeleteket tedd félre, amíg elkészíted a mártást.
Ehhez ugyanebben a serpenyőben melegíts össze egy evőkanál vajat és olajat, és párold rajta üvegesre az apróra vágott hagymát. Keverd el a gyömbérrel és a felcikkezett almával. Öntsd fel a borral, és ebben párold puhára az almaszeleteket öt perc alatt. Közben a tejszínt keverd el a mustárral, a keményítővel és a mézzel. Öntsd a puha almára, keverd össze, és várj egy rövid időt, amíg besűrűsödik. Végül pakold vissza a hússzeleteket a serpenyőbe.
Almából laktató téli salátát is összedobhatsz: fodros kellel és pirított magvakkal igazán csábító.
Téli saláta almával és fodros kellel: izgalmas köret gyorsan
Keresed a tökéletes téli salátát, ami gyorsan készül, vitamindús és még vendégségben is megállja a helyét? Ezzel a fogással biztos a siker!
ElolvasomKép: from_my_point_of_view / Getty Images
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció