Almával sült, rozmaringos csirke: isteni főfogás olajszag nélkül

Az egészben sült csirke almával és rozmaringgal igazán ütős főétel. Attól sem kell félned, hogy kiszárad.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészben sült csirke mindig remek megoldás, ha több embert akarsz egyszerre jóllakatni. Variálhatsz a pácon, esetleg töltheted. Ha rozmaringgal és almával kínálod, biztos, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Sütés közben locsolgasd, és többször forgasd, hogy egyformán piruljon. 

egeszben-sult-almas-csirke

Almás, rozmaringos csirke

Hozzávalók

  • 1 egész grillcsirke
  • 2 db alma
  • 1 db narancs
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét alaposan tisztítsd meg, ha találsz rajta szőrt, távolítsd el. Mosd meg, majd törölgesd át papírtörlővel. Dörzsöld bele a vajat, szórd meg sóval, borssal, és tedd a hűtőbe egy-két órára. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és locsold meg vízzel.

Told előmelegített sütőbe, és süsd 160 fokon körülbelül egy-másfél órán keresztül. Félidőben dobd mellé az almát, a narancsot, a fokhagymát és a rozmaringot. Közben locsolgasd meg a saját szaftjával, és forgasd meg. Ha a hús puha, magasabb hőfokon pirítsd még 15-20 percig. A sütőből kivéve pihentesd 10-15 percig. Utána szebben tudod szeletelni.  

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük