Kevert mákos süti liszt nélkül: almától szaftos a tésztája

Még finomabb lesz a liszt nélkül készülő mákos süti, ha a tésztájába reszelt alma kerül.

Kevert almás-mákos süti liszt nélkül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Néha a legegyszerűbb édességek is készülhetnek liszt nélkül: az almás-mákos süti a tökéletes példa erre. A mákos finomságok rajongóinak kötelező ez a szaftos, gyümölcsös sütemény, amelynek az összeállítása is gyerekjáték. A hozzávalók kikeverése negyedóra, és utána mehet is a sütőbe.

Almás-mákos süti liszt nélkül

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg mák
  • 3 tojás
  • 2 alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 0.5 narancs reszelt héja
  • 0.5 csomag sütőpor
  • szeletelt mandula a tetejére
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A tojást keverd habosra a kétféle cukorral. Az almát tisztítsd meg, reszeld le, és forgasd a cukros tojáshoz. Add hozzá a fahéjat, a sütőport, a reszelt narancshéjat és a mákot, és keverd simára. Kóstold meg, ha keserűnek érzed, adj még hozzá cukrot. A tetejét szórd meg szeleteld mandulával, egyengesd el egy kivajazott tepsiben, és 200 fokon 20-25 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki, hagyd kihűlni, és szeleteld.

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Ennek a mogyoróvajas keksznek az a titka, hogy liszt helyett datolya kerül a tésztába, így biztosan nem fog kiszáradni.

Elolvasom

Kép: Getty Images

Ezt is szeretjük