Almával, hagymával sült, pácolt sertésszelet: tepsiben jó szaftosra sül
A fűszeres sertésszelet sokkal ízletesebb lesz, ha zöldséggel, gyümölccsel együtt sütöd, és borral locsolgatod.

almas-hagymas-sertessult
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Nőies egészruhák telt alakra, amik a kabát alatt sem mutatnak tömzsinek: alakformáló fazonok, árakkal »

Ez a nőies retró frizura okozta idén a legnagyobb meglepetést: nem, ez már nem az a focistahaj »

Nem tökéletes a testük, de elfogadták önmagukat: leszámoltak a megfelelési kényszerrel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A könnyen fűszerezhető, omlós sertésszeletnél jobbat aligha kínálhatsz hétvégi főfogásként, ráadásul nem is kell vele sokat foglalkoznod. Ha sütés közben locsolgatod, szaftos, puha, omlós lesz, és könnyen szeletelheted. Soványabb karajból, zsírosabb tarjából is kitűnő lesz a végeredmény. Fenséges illatokat áraszt, és az íze is csodás. 

Almával, hagymával sült sertésszelet

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 2 dl fehér bor
  • 2 db alma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sertéskarajt kicsit klopfold ki, öblítsd le, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Keverj össze egy-két evőkanál olajat sóval, borssal, fokhagymával, kevés rozmaringgal, majd kend be vele a szeleteket. Tedd lefedve a hűtőbe legalább egy-két órára. Pácolás után kevés olajon süsd a karaj mindkét oldalát két-két percig.
 

Rakd át a húst zsiradékkal kikent tűzálló edénybe, és tedd mellé a szeletekre vágott almát, a felkarikázott lilahagymát és a maradék rozmaringot. Locsold meg borral, fóliázd le, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 45 perc alatt. Időnként locsolgasd a húst a maradék borral, és közben fordítsd át a szeleteket, hogy egyformán piruljanak. Ha a hús puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, kívül pedig szép piros, kiveheted a sütőből. 
Az oldalas is kiváló választás, ha ínyenc főételről van szó. Ragacsosan, édesen próbáltad már?

Ezt is szeretjük