Almával, hagymával sült, pácolt sertésszelet: tepsiben jó szaftosra sül
A fűszeres sertésszelet sokkal ízletesebb lesz, ha zöldséggel, gyümölccsel együtt sütöd, és borral locsolgatod.

almas-hagymas-sertessult
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Nyugtatják a bőrt, csökkentik a feszülést: a legjobb arckezelések érzékeny bőrre »

Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert »

Dúsabbnak mutatja a hajat és mindenkinek jól áll: a blunt bob a szezon kedvenc frizurája »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A könnyen fűszerezhető, omlós sertésszeletnél jobbat aligha kínálhatsz hétvégi főfogásként, ráadásul nem is kell vele sokat foglalkoznod. Ha sütés közben locsolgatod, szaftos, puha, omlós lesz, és könnyen szeletelheted. Soványabb karajból, zsírosabb tarjából is kitűnő lesz a végeredmény. Fenséges illatokat áraszt, és az íze is csodás. 

Almával, hagymával sült sertésszelet

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 2 dl fehér bor
  • 2 db alma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sertéskarajt kicsit klopfold ki, öblítsd le, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Keverj össze egy-két evőkanál olajat sóval, borssal, fokhagymával, kevés rozmaringgal, majd kend be vele a szeleteket. Tedd lefedve a hűtőbe legalább egy-két órára. Pácolás után kevés olajon süsd a karaj mindkét oldalát két-két percig.
 

Rakd át a húst zsiradékkal kikent tűzálló edénybe, és tedd mellé a szeletekre vágott almát, a felkarikázott lilahagymát és a maradék rozmaringot. Locsold meg borral, fóliázd le, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 45 perc alatt. Időnként locsolgasd a húst a maradék borral, és közben fordítsd át a szeleteket, hogy egyformán piruljanak. Ha a hús puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, kívül pedig szép piros, kiveheted a sütőből. 
Az oldalas is kiváló választás, ha ínyenc főételről van szó. Ragacsosan, édesen próbáltad már?

Ezt is szeretjük