Őszi fahéjas-almás morzsasüti: csak úgy roppan a tetején lévő réteg
Próbáld ki a fahéjas, almás sütit roppanós morzsával a tetején!

Ez a finom, almás morzsasüti nagyon könnyen elkészül, mégis fantasztikus. A lelke a vajas tészta, és a fűszeres, gyümölcsös töltelék. A morzsába tegyél zabpelyhet is, amitől még roppanósabb lesz. Ha szereted az őszies hangulatú sütiket, legközelebb reszeld az almát a mákos süti tésztájába: mennyei lesz a végeredmény.
Almás-fahéjas morzsasüti
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
A töltelékhez:
- 2 alma
- 2 csapott evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
A morzsához:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg zabpehely
- 5 dkg cukor
Elkészítés:
A tésztához a vajat olvaszd fel. Keverd el először a cukorral, utána a liszttel, és dolgozd jól össze. Tedd a hűtőbe pihenni fél órára, majd vedd ki, és oszd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 150 fokos sütőben negyedóra alatt süsd elő.
Közben készítsd el a tölteléket. Az almákat csumázd ki, és vágd cikkekre. Tedd egy tálba, és keverd el az étkezési keményítővel, a cukorral és a fahéjjal. Forgasd jól össze, és egyengesd el az elősütött tészta tetején.
A morzsához az ujjaiddal vagy robotgéppel morzsold össze a vajat a zabpehellyel és a cukorral. Fedd be vele az almás réteget. A sütő hőfokát tekerd fel 180 fokra, és fél óra alatt süsd a sütit készre.
Ugyanilyen sütit a klasszikus meggyes-mákos töltelékkel is készíthetsz.
Kép: loooby / Getty Images

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept