Sűrű édesburgonya-krémleves almával és zellerrel: nem csak finom, de tele van vitaminnal

Még finomabb az édesburgonya-krémleves, ha egy kis savanykás almával és zellerszárral ízesíted.

Almás édesburgonya-krémleves receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Néhány éve robbant be Magyarországon az édesburgonya a köztudatba, és nem véletlenül tett szert hamar nagy népszerűségre. A narancssárga színben pompázó zöldség tele van antioxidáns hatású vitaminokkal, rosttal, lassú felszívódású szénhidráttal. Készíthetsz belőle többek között sűrű krémlevest, amelyet almával és zellerszárral dobhatsz fel.

Almás édesburgonya-krémleves

Hozzávalók

  • 30 dkg édesburgonya
  • 7.5 dl alaplé
  • 1 evőkanál rizs
  • 1 közepes alma
  • 1 zellerszár
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 dl tejszín
  • 0.5 citrom leve
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd húsz percig. Közben aprítsd fel a hagymát, és olajon futtasd meg. Add hozzá a meghámozott, kicsumázott és felkockázott almát és a karikára vágott zellerszárat, és kevergetve párold őket néhány percig. Adagold bele a sült édesburgonyát is, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, szórd meg kakukkfűvel, adj hozzá rizst és citromlevet, és főzd össze. Ha már minden puha, turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. Kanalazd vissza a lábosba, öntsd fel egy kevés tejszínnel, forralj rajta egyet, és már tálalhatod is a melengető télies levest.
 

Az édesburgonya tartalmas köretként is megállja a helyét - próbáld ki baconnel összesütve!

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük