Sűrű édesburgonya-krémleves almával és zellerrel: nem csak finom, de tele van vitaminnal
Még finomabb az édesburgonya-krémleves, ha egy kis savanykás almával és zellerszárral ízesíted.
Néhány éve robbant be Magyarországon az édesburgonya a köztudatba, és nem véletlenül tett szert hamar nagy népszerűségre. A narancssárga színben pompázó zöldség tele van antioxidáns hatású vitaminokkal, rosttal, lassú felszívódású szénhidráttal. Készíthetsz belőle többek között sűrű krémlevest, amelyet almával és zellerszárral dobhatsz fel.
Almás édesburgonya-krémleves
Hozzávalók
- 30 dkg édesburgonya
- 7.5 dl alaplé
- 1 evőkanál rizs
- 1 közepes alma
- 1 zellerszár
- 1 kis vöröshagyma
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 dl tejszín
- 0.5 citrom leve
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Az édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd húsz percig. Közben aprítsd fel a hagymát, és olajon futtasd meg. Add hozzá a meghámozott, kicsumázott és felkockázott almát és a karikára vágott zellerszárat, és kevergetve párold őket néhány percig. Adagold bele a sült édesburgonyát is, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, szórd meg kakukkfűvel, adj hozzá rizst és citromlevet, és főzd össze. Ha már minden puha, turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. Kanalazd vissza a lábosba, öntsd fel egy kevés tejszínnel, forralj rajta egyet, és már tálalhatod is a melengető télies levest.
Az édesburgonya tartalmas köretként is megállja a helyét - próbáld ki baconnel összesütve!
- alma
- leves
- krémleves
- édesburgonya
- kakukkfű
- édesburgonya-krémleves
- zellerszár
- almás édesburgonya-krémleves
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció