Fűszeres almás csirkeragu: a hús omlós és jó szaftos
Az almás csirkeragu olyan gyorsan elkészül, hogy akár hétköznap vacsorára is megfőzheted. A keleti fűszerek jól illenek hozzá.

A csirkehús almával és jobbnál jobb fűszerekkel izgalmas, laktató fogás! Ha szereted a keleti konyhát, ezt az egyszerű, de ízletes ételt is imádni fogod. A kurkumát és a curryt könnyen beszerezheted, ráadásul ezek a fűszerek belülről melegítenek is. A köretek közül talán a rizs illik hozzá legjobban.
Amás csirkeragu
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemell
- 2 db alma
- 1.5 dl tejszín
- 1 evőkanál zsír
- 1 db póréhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál curry
- 1 teáskanál kurkuma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A póréhagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze. Hevítsd fel a zsírt egy lábosban: rakd bele a hagymát, és dinszteld meg. Tedd bele a húst, kevergesd fehéredésig, majd rakd hozzá a feldarabolt almát. Fűszerezd sóval, borssal, curryvel, kurkumával és fokhagymával.
Öntsd fel másfél deci vízzel, és párold puhára körülbelül 30 perc alatt. Amikor a csirke puha, keverd össze a tejszínt és a lisztet, majd csorgasd a húshoz. Rottyantsd össze pár perc alatt. Tálaláskor megszórhatod még petrezselyemmel és a hagyma feldarabolt szárával.